FETÖ'nün yeni haberleşme programı ortaya çıktı

Adil Öksüz ile bağlantılı olan şüphelilerin telefonlarında yapılan incelemelerde yeni haberleşme programı tespit edildi.

FETÖ'nün yeni haberleşme programı ortaya çıktı
28 Mart 2017 Salı 08:43

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında firari 'imam' Adil Öksüz ile bağlantılı olan ve Sakarya ile İstanbul'da terör örgütü adına çalışan K.G. ve beraberindeki örgüt mensuplarına operasyon yapıldı. 

Habertürk'teki habere göre 23 Mart'ta yapılan baskın sırasında K.G. yatak odasına koşarak cep telefonu saklamaya çalıştı. Cep telefonunu alan polis "Şifresi ne?" diye srmasına rağmen şüpheli "Unuttum, bilmiyorum"  diyerek yanıt verdi.  Toplantı halinde bulunan K.G. ile diğer şüpheliler gözaltına alındı.

Baskın yapılan evdeki aramalarda terör örgütüne ait kriptolu notlar, çok sayıda yasaklı kitap ve kitapların içine saklanmış 12 bin TL, 8 bin dolar ve 4 bin euro ele geçirildi.

Terör örgütünün talimat notlarında "Yakalandığınız takdirde savunmanızda ByLock sorulursa, bu programın tespitinin yasal olmadığını ve MİT'in böyle bir tespit yapmasının yasadışı olduğunu söyleyin" yazdığı görüldü.

Telefonda yapılan incelemelerde yeni haberleşme programına rastlandı. Yeni haberleşme programının adının 'Betternet' olduğu ve Bylock'a benzediği öğrenildi. 

'Betternet'e VPN kullanarak bağlanan şüphelilerin 'uçak modu'na alınan ve içinde GSM hattı olmayan telefonlarla bu program üzerinden iletişim kurduğu tespit edildi. Yer tespitinin yapılmasına olanak sağlamayan bu programda ses bağlantısı yapıldığı da belirlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.