FETÖ'nün üniversite öğrencilerini fişleme yöntemi

Konya'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında ifade veren terör örgütünün "büyük bölge muhasebecisi" G.Z, üniversite öğrencilerin nasıl fişlendiğini itiraf etti.

FETÖ'nün üniversite öğrencilerini fişleme yöntemi
18 Eylül 2016 Pazar 12:59

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Konya'da ifadesi alınan bir dönem terör örgütünün "büyük bölge muhasebecisi" G.Z, FETÖ'nün nasıl üniversite öğrencilerini işlediğinin anlattı.

Ziyaret edilen evlerde dikkat edilen unsurlar

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadesi alınan G.Z'nin sorumlu olduğu liseli öğrencilerinin terör örgütüne kazandırılmasının yanı sıra üniversiteli öğrencilerinde FETÖ fişleme yöntemini açıkladı. Şüpheli G.Z., 'Dost evi' adı verdikleri evdeki kişilerin cemaatin evlerinde kalan haricinde üniversitelileri kazandırmakla yükümlü oldukları ve öğrencilerin evlerine yaptığı ziyarette "Evlere kız öğrenci gelip gelmediği, alkol ve sigara kullanılıp kullanılmadığı, Kur'an-ı Kerim okunup okunmadığı, namaz kılınıp kılınmadığı, seccade olup olmadığı" gibi konularını dikkate aldıklarını belirtti. 

Öğrenciler A,B,C,D diye sınıflandırılıyor

Üniversite öğrencilerini terör örgütüne kazandırmak için çalışan bu kişilerin A,B,C,D olarak sınıflandırma yaptığını vurgulayan G.Z. ifadesinde,  "Sınıflandırma neticesine göre evlere yiyecek, erzak ve para yardımı yapılırdı. Buralarda ikamet eden öğrencileri ve bu evleri cemaat yapılanmasına kazandırmaya yönelik çalışmalar yapılıyordu." diye konuşmasının ardından devam ederek "Evler dört grupta değerlendiriliyordu. 'D' grubunda alkol kullananların kaldığı ve kızların girip çıktığı evler, 'C' grubunda sadece sigara içenlerin bulunduğu evler, 'B' grubunda sigara içilmeyen ve namaz kılmayanların bulunduğu evler, 'A' grubunda ise namaz kılanlar ve dini bilgileri daha yüksek olanların bulunduğu evler olarak gruplandırıyorlardı. 'KEK' olarak adlandırılan cemaat üyesi öğrenciler de ailesinin yanında kalan kişilerden oluşmaktadır. Bu kişiler de kendileri gibi ailesinin yanında kalan öğrencileri cemaate ait öğrenci evlerine ve cemaate kazandırmaya çalışıyorlardı." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.