FETÖ İmamından çarpıcı itiraf! Fetullah Gülen...

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) asker imamı H.P., terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen için önemli açıklamalarda bulundu.

FETÖ İmamından çarpıcı itiraf! Fetullah Gülen...
18 Eylül 2016 Pazar 10:34

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) asker imamı, Fetullah Gülen hakkında çarpıcı itirafta bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na itirafta bulunan FETÖ'nün asker imamı H.P., terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen için ‘Özel davalar Fethullah Gülen’e sorulur, süreç ona göre yönlendirilirdi’ diye konuştu.

Asker imamı H.P. savcılık itirafında 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ya da açığa alınan hâkim ve savcıların 1990 yılından itibaren öğrenci evi sorumluluğu, semt, bölge imamlığı yaptıklarını vurguladı.

Emniyetin elde ettiği özel bilgi ve belgelerin, örgütün hâkim ve savcılarına servis edildiğini söyleyen H.P. bu hakim ve savcıların firma, kişi veya kurum hakkında istediklerinin suç unsurunu oluşturabileceğine değinerek ‘Bunun en net uygulamaları Tevhid Selam, Tahşiye, MİT TIR’ları ve 17-25 Aralık süreçlerindeki bütün davalarda görülmüştür’ diye konuştu.

Baktıkları davalar gözden geçirilmelidir

FETÖ’nün asker imamı H.P., Hukuk mezunu bölge ve il imamları için hukuk büroları kurulduğunu da belirterek, ‘1996 yılından itibaren ‘hukuk bürosu’ görünümünde ağırlıklı olarak hukuk fakültesi mezunu bölge ve il imamlarını legalize etmek üzere kurulmuş yapılar vardı. Bunlardan bazıları, İstanbul’da Hasan Ş. başkanlığında kurulmuş olan M. Hukuk Bürosu, Hüseyin A. tarafından kurulan A. Hukuk Bürosu’dur’ demesinin ardından ‘A. Hukuk Bürosu sahibi Avukat H.A., örgütün çekirdek kadrosundan yetişmiş, kriminal bir elemandı. Bu açıdan açığa alınan savcı ve hâkimlerin avukat olan yakınları geçmişe dönük incelenerek, baktıkları davalar gözden geçirilmelidir. Özel önem verilen davalar bizzat Fethullah Gülen’e sorulur ve süreçler ona göre yönlendirilirdi.’ diye devam etti.

M. Hukuk Bürosu halen devam ediyor

Terör örgütünün 'avukat yapılanması'nda yer aldığı iddia edilen kişiler hakkında bilgi veren FETÖ'nün asker imamı H.P., "M. Hukuk Bürosu’nun kurucusu olan Avukat Hasan Ş., en son ‘Antalya imamı’yken yurtdışına kaçtı. Büroyu halen Avukat Yusuf B. devam ettiriyor. Geçmişte bölge imamlığı yapmış olan Avukat Yusuf B. de Harp Okulları’na öğrenci yetiştiren isimler arasında. Avukat Hüseyin A. ise mezuniyet sonrası genç esnafların organizasyonlarından, futbolcularla ilgilenmeye kadar her safhada aktif rol aldı. 17-25 Aralık’tan sonra eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in bağımsız milletvekilliği adaylığı kampanyasını yürüttü. Zaman Gazetesi’nden, Bank Asya önündeki eylemlere kadar her eylemde kendisini ön sıralarda görmek mümkündür. Avukat Mehmet T. ise Cemaat’in kriminal isimlerinden olup bölge imamlığı yapmış ve Harp Okulları’na pek çok öğrenci yetiştirmiştir. Avukat Hürol K. 1989’da liseden mezun olurken ilgilenilmiş ve kazanılmıştır. En son Kaynak Holding’in avukatlığını yapmaktadır.’ şeklinde konuştu.

 H.P.’nin, 1990’dan itibaren semt ve bölge imamlığı yaptığını açıkladığı isimler şöyle:

BÖLGE İMAMLARI

-Özel Yetkili Savcı Fikret Seçen (Firari)

-Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Kuriş

-Yargıtay ve Kocaeli eski Cumhuriyet Savcısı Rasim İsa Bilgen

-Ergenekon hâkimi Dr. Sedat Sami Haşıloğlu (Firari)

-Eski Adalet Müfettişi Savcı Ahmet Cemal Gürgen.

SEMT İMAMLARI

-Eski Yargıtay Üyesi Hâkim Nazmi Dere (Firari)

-17 Aralık darbe teşebbüsü savcısı Mehmet Yüzgeç (Firari)

-Balyoz soruşturması savcısı Hüseyin Ayar (Firari)

-Eski Bakırköy Hâkimi Ertuğrul Ayar (Tutuklandı)

-Şike davası hâkimi Hikmet Şen (Firari)

-Dink davası savcısı Hikmet Usta (Firari)


Etiketler; #İmam #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.