FETÖ imamı Adil Öksüz'ün saklandığı ev bulundu

FETÖ imamı Adil Öksüz'ün saklandığı iddia edilen son yer bulundu. İşte o yerin görüntüleri...

FETÖ imamı Adil Öksüz'ün saklandığı ev bulundu
05 Ekim 2016 Çarşamba 10:57

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan firari FETÖ imamı Adil Öksüz'ün kaldığı iddia edilen son yerin görüntülerine ulaşıldı.

İddiaya göre Bulgaristan veya Yunanistan'a kaçan Öksüz'ün kaçmadan önce Kırklareli'nin sınır köylerinden Çeşmeköy'deki FETÖ mensuplarının şirketinin yanında yer alan terk edilmiş bağ evinde kaldı. Çeşmeköy'deki bir vatandaş tarafından jandarmaya ihbarda bulundu. İhbar eden vatandaşın verdiği ifadeye göre 15 Temmuz sonrasındaki FETÖ soruşturmasında tutuklanan Yavaşçalar Av Spor Malzemeleri şirketinin sahipleri, 2014'te Çeşmeköy'de düşük fiyatlı arazileri toplamaya başladıkları ve bu kişilerle yaptığı görüşmelerde sık sık Adil Öksüz'ün adının geçtiğini hatırladığını belirtti.

Aynı vatandaş şirket arazilerin boş olduğunu ve terk edilmiş evlerin olduğunu söyledi.

Yaşam izlerine rastlandı

İhbar üzerine bağ evine gelen kolluk kuvvetlerin incelemelerinde bir bağ evinde kısa süre öncesine ait yaşam izlerine rastlandığı ancak kimsenin bulunamadı öğrenildi.

Yakınlan gazete külleri ve turşu bidonu bulundu

Sabah haberine göre, tek odalı, birkaç metrekare büyüklüğünde, kerpiçten bağ evinde, kurulu kuzine bir soba bulunurken, birçok ev gereçlerinin yanı sıra bir de döşeği üzerinde yatağın bulunduğu bağ evinde çok yakın zamanda yakıldığı belli olan gazete külleri ve bir bidon turşu bulundu.

Bağ evinde ışık yandığını fark etmişler

Mahmut Oras şöyle şu açıklamada bulundu:

"Oğlum arkadaşıyla birlikte, Kurban Bayram'ından sonraki günlerde köyün su deposunun yanına çıkmış. Bu bağ evinde ışık yandığını fark etmişler. Eşim de aynı ışığı sabah ortalık aydınlanmadan önce hayvanları sağmaya indiğinde görmüş. Bunun üzerine ben de bağ evinin sahiplerini arayıp konuştum. Bana o bağ evini 2 yıl önce terk ettiklerini söylediler. Bidondaki turşunun ise kendilerinden kalmasının mümkün olmadığı bilgisini verdiler."

Daha önce tanımadığım bir kişi gördüm

Köy sakinlerinden çoban Mahmut B. ise şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı'ndan sonraydı. Araziye yakın yerde, derede hayvanları otlatırken, köye sonradan gelip arazi alan Yavaşçalar şirketinden Erkan isimli kişinin yanında, daha önce tanımadığım bir kişi gördüm. Beni gördükleri için yanlarına gidip kendileriyle tokalaştım. Spor giyimli yabancı kişi benimle sadece tokalaştı. Hiçbir şey konuşmadı."

Kayyum atanan şirketin sahibi İsmail Yavaşça, 15 Temmuz'un ardından tutuklandı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.