FETÖ'de Zaman Gazetesi operasyonu: 47 gözaltı

FETÖ'ye yönelik operasyonlar devam ederken sıra eski Zaman Gazetesi yöneticileri ve yazarlarına geldi. Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici ve Mümtazer Türköne'nin de aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

FETÖ'de Zaman Gazetesi operasyonu: 47 gözaltı
27 Temmuz 2016 Çarşamba 09:40

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Bu yılın mart ayında, FETÖ'nün yayın organı haline geldiği gerekçesiyle Zaman Gazetesi yönetimine geçtiğimiz kayyum atanmıştı. Şimdi de Zaman Gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkında soruşturma başlatıldı. 

FETÖ ile bağlantısı olan kişilerin tespiti için başlatılan çalışmalar kapsamında eski Zaman gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkında da operasyon başlatıldı ve aralarında Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici ve Mümtazer Türköne'nin de bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlar kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici, Mehmet Kamış, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne de bulunuyor. 

Ayrıca, gazete yöneticileri hakkında, gazete tirajlarında usulsüzlük yapıp devletten haksız basın ilan parası almak iddiası da bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.