FETÖ'cüler cezaevinde de rahat durmuyor! Toplu firar planı

FETÖ üyesi 5 bin 544 tutuklunun kaldığı Sincan Cezaevi'nde firar planı son anda deşifre oldu. Koğuşlarda yapılan aramada, cezaevinin detaylı krokisi, şifreli notlar ve kaçış planları ele geçirildi.

FETÖ'cüler cezaevinde de rahat durmuyor! Toplu firar planı
03 Kasım 2016 Perşembe 13:51

FETÖ'cüler rahat durmuyor. Sincan F Tipi Cezaevi'nde kalan FETÖ üyelerinin toplu firar planları ele geçirildi.

15 Temmuz darbe girişiminin beyin takımının da içinde yer aldığı 5 bin 544 FETÖ üyesinin kaldığı Sincan Cezaevi'nde firar ve kalkışma planı son anda tespit edildi.

Tüm ayrıntıları ile hazırlanan firarın, Kasım ayı için planlandığı da ortaya çıktı.

Cezaevi görevlilerinin FETÖ zanlılarının koğuşlarına yaptığı ani baskınlarda; krokiler, kaçış planları, şifreli notlar, koğuş ve havalandırma planları ele geçirildi.

Cezaevi planının en ince ayrıntısına kadar yer aldığı krokilerde, hava savunma sistemlerinin yerlerinin bile işaretlendiği de dikkat çekti.

Acil koduyla önlem uyarısı
Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı, detaylı bir rapor hazırlayarak acil koduyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı derhal önlem alması gerektiği konusunda uyardı.Yazıda ayrıca cezaevinin kapasitesinin üzerinde tutuklu ve hükümlü kaldığının da altı çizildi.

Cezaevinde kalan 5 bin 544 FETÖ üyesinin birbirlerini tanıdıkları için havalandırma sırasında sesli ve yazılı notlarla haberleştiklerine dikkat çekilen yazıda, "FETÖ üyelerinin sık sık hastaneye sevk aldırarak yüzyüze temas kurdukları, isyan, kargaşa, rehin alma, yangın ve firara teşebbüs etme gayreti içinde oldukları değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bazı FETÖ üyesi asker şahısların gayrı-nizami harp, sabotaj planı yapma gibi konularda uzman oldukları uyarısı da gönderilen yazıda dikkat çekici ayrıntı oldu.

Örgüt üyelerinin kendi aralarında gizli haberleşme için şifreli yazışma teknikleri geliştirdikleri, jandarma ve cezaevi personeli hakkında bilgi topladıkları da tespit edildi.

"Cenk başlıyor"

Ele geçirilen şifreli notlarda, "Sıkıntı, içerdekilerle dışardakiler birleşince bitecek", "Şehitler toplanın cenk başlıyor" şeklinde ifadelerin yer aldığı görüldü.

Önlemler arttırıldı

Deşifre edilen olayın ardından personel sayısı artırılarak önlem alındı. Zanlıların cezaevi personelinden yardım aldığı iddialarına yönelik olarak Ankara Cumhuriyet Başsacılığı'da soruşturma başlattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.