FETÖ, ByLock'u bakın ne için hazırlamış?

​FETÖ'nün üyelerinin iletişim kurmak için kullandıkları ByLock uygulamasının ne için hazırladıkları deşifre edildi.

FETÖ, ByLock'u  bakın ne için hazırlamış?
03 Ekim 2016 Pazartesi 15:52

​FETÖ'nün üyelerinin iletişim kurmak için kullandıkları ByLock uygulaması için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 17 25 Aralık darbe girişiminde bulunan terör örgütü hükümeti devirmeye çalışmış ama başarılı olamamıştı. Başarısızlık sonrası yargıda yapılanmasını kaybetmemek için 12 Ekim 2014'teki HSYK adayı seçimlerinde tüm mensuplarını seferber ettiği ve ByLock uygulamasını bunun için geliştirdi. 

HSYK şeçimlerinde darbe alan örgütün mensupları aktif olarak bu uygulamanın kullandığı ortaya çıktı.

Ankara Fen Lisesi'ni birincilikle kazanmış

MİT tarfından yapılan tespitte FETÖ'nün haberleşmek için kullandığı ByLock uygulamasını TÜBİTAK'taki terör örgütü mensuplarının geliştirdiği belirlendi. Programı geliştirenlerin içerisinde yer alan İ.T,  İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. İ.T.'nin TÜBİTAK'a bağlı BİLGEM'de 7 yıl çalıştığı ve Ankara Fen Lisesi'ni birincilikle kazandığı da öğrenildi.

Dinleme cihazı soruşturmasına 'sahte rapor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili soruşturmada “sahte rapor" düzenlemekle suçlanan Hasan Palaz ise BİLGEM Başkanlığı yapmıştı.

HSYK'ın ihraç gerekçesinde yer aldı

HSYK'nın ihraç gerekçesinde FETÖ'nün yargı yapılanması hakkında ByLock programına şu ifadelerle yer verildi:

“Bu gücün korunması ve önceki örgütsel uygulamaların devamlılığının sağlanması amacıyla 2014'teki HSYK üye seçimlerinin büyük bir önem arz etmekteydi. Örgüt için gizlilik önem arz etmesine rağmen HSYK üye seçimlerine atfedilen önemden dolayı bu dönemde örgüt mensuplarının deşifre olması bile göze alınmış, oy toplamak için faaliyetler düzenlenmiş ve süreç boyunca 'ByLock' olarak bilinen şifreli haberleşme programı üzerinden örgüt içi iletişim sağlandı"

700 KPSS ŞÜPHELİSİ BYLOCK LİSTESİNDE

2010 KPSS soruşturmasında örgütün iletişim programı ByLock'u kullananlar kişilerden şüphelilerin tespiti yapıldı.

 Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü soruşturmada, Eğitim Bilimleri alanında 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 şüpheli olduğu belirlenirken şüphelilerden 700'ünün ByLock'u aktif olarak kullandığı anlaşıldı. Programı kullanan şüphelilerden çoğunluğunun öğretmen olduğu ve örgütte “abi" ve “abla" olarak görev yaptıları ortaya çıktı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.