Fatih Üniversitesi kapatıldı, üniversiteye kayıtlı öğrenciler ne olacak?

OHAL kararnamesinin ilkiyle Fatih Üniversitesi kapatıldı. Fatih Üniversitesiyle birlikte birçok üniversiteye kapatma kararı verildi. Peki kapatılan Fatih Üniversitesi öğrencilerine ne olacak? Fatih Üniversitesine kayıtlı öğrenciler hangi üniversiteye devredilecek?

Fatih Üniversitesi kapatıldı, üniversiteye kayıtlı öğrenciler ne olacak?
23 Temmuz 2016 Cumartesi 12:03

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yaşanan FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle birlikte OHAL ilan edilmişti. OHAL'in ilanı FETÖ'ye yönelik operasyonların hızlandırılacağı anlamını taşıyordu. İşte OHAL'in ilanından birkaç gün sonra Türkiye geneli birçok üniversiteye kapatma kararı çıktı. Fatih Üniversitesi de kapatılan okullardan bir tanesi. Peki kapatılan Fatih Üniversitesi öğrencilerine ne olacak? 

FATİH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ HANGİ OKULA DEVREDİLECEK?

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin devlet üniversitelerine aktarılmasına karar verildi. Bu noktada Fatih Üniversitesi öğrencileri de devlet üniversitelerine devredilecek. Peki Fatih Üniversitesi öğrencileri hangi devlet üniversitesine devredilecek?

YÖK tarafından bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Çok kısa bir süre sonra Fatih Üniversitesi öğrencilerinin hangi üniversiteye devredileceği netleşecek.  Yaşanan süreçte öğrencilerin mağdur edilmemesi adına sürecin hızlandırılmasına yönelik çalışma yapılacak.

Öte yandan kapatılan üniversitelerin, üniversite binalarının Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredileceği gelen bilgiler arasında.

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin durumlarıyla ilgili güncel gelişmeleri daha hızlı takip etmek ve Android uygulamamızdan ücretsiz bildirim almak isterseniz Kamu Saati android uygumamamızı indirebilirsiniz. Uygulamamızı indirmek için tıklayınız.


FETÖ'ye bağlı diğer kapatılan Kurumların isimlerini öğrenmek için TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat - 8 yıl önce
Okul karma bir okuldu ve başarılı bir okul olduğundan tercih edildi.içerisinde okuyan diğer öğrencilere haksızlık yapılmasın.
Avatar
Abdullah Bayram - 8 yıl önce
Açıkta kalmayalım da...
Avatar
hamdi - 8 yıl önce
bir sonraki yılın okul ve yurt ücretini ödeyenlerin mağduriyetleri ne olacak,bu durumda olan öğrenciler var