Eski TRT çalışanları FETÖ'den tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında terör örgütünün haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle gözaltında bulunan eski TRT çalışanları tutuklandı.

Eski TRT çalışanları FETÖ'den tutuklandı
19 Temmuz 2017 Çarşamba 18:28

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  soruşturması kapsamında terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan eski TRT çalışanı 9 şüpheliden 8'i ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen TRT'den ihraç olduğu veya açığa alındığı öğrenilen muhabir Efnan Y, başteknisyen Faysal A, mühendisler Serkan C. ile Özgür Ş, şef teknisyen Satı D, yapım ve yayın görevlileri Şule R, Uğur Y, Tuba E. ile Yunus G'nin işlemleri sona erdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 8'nin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik, bir şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Adli kontrol hükümleri kapsamında şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.


Etiketler; #trt #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.