Eşi açığa alınan Anaokulu Müdürü okulun ilk günü intihar etti!

Kayseri'de 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk gününde Kocasinan Barbaros Anaokulu'nun müdürü Ali Derebaşı, okulda intihar etti.

Eşi açığa alınan Anaokulu Müdürü okulun ilk günü intihar etti!
19 Eylül 2016 Pazartesi 10:22

Kayseri'deki Kocasinan Barbaros Anaokulu'nun müdürü Ali Derebaşı, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk günü okulda intihar etti.

Anaokula saat 06.30'da gelen Barbaros Anaokulu Müdürü Ali Derebaşı, müdür yardımcısının odasında tavana asılan ip ile kendini astığı iddia edildi. Odayı Temizlemek için müdür yardımcısının odasına giren görevli tarafından bulunan Derebaşı'nın cesedi, ihbar üzerine olay yerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri ve cinayet masası dedektifleri gönderildi.

'Ölüm kapıdadır' notu

Yapılan incelemelerde kapıda Anaokulu Müdürü Derebaşı'nın intihar öncesi yazdığı not bulundu. İntihar notunda "Ölüm kapıdadır. Ölümün ne zaman geleceği belli değildir" yazdığı öğrenildi.

Çocuklar geri gönderildi

Müdürün cesedi otopsi için Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, okula çocuklarını getiren veliler, "Okulumuz bugün kapalı" denilerek geri gönderildi. Kocasinan ilçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran başkanlığında bir heyet de okulda idari yönden inceleme yaptı.

Öğretmen eşi açığa alındı iddiası

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde lisans, Erciyes Üniversinde Yüksek Lisans Eğitimlerini tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığında 1998 yılında göreve başlayan Ali Derebaşı'nın değişik tür ve kademelerdeki okullarda Rehberlik Uzmanı olarak görev yaptığı, 3 yıl önce Barbaros Anaokulu'na müdür olarak atandığı belirlendi. Evli ve 3 çocuk babası Ali Derebaşı'nın bir süredir psikolojik rahatsızlık geçirdiği, öğretmen eşi Fatma Derebaşı'nın da FETÖ/PDY soruşturması sonucu açıkta olduğu ve hakkında soruşturma yapıldığı ileri sürüldü.


.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.