Erol Evgin: "Oyu parmakla kullanan ile üniversite mezununun oyu bir mi?"

Ünlü şarkıcı Erol Evgin Bir TV kanalında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Evgin, Aysun Kayacı'nın Dağdaki çobanın oyu ile benim oyum bir mi sözünü hatırlatıp, "Okuma yazma bilmeyen, ile üniversite bitirmiş birisiniin oy hakkının hiçte adaletli olmadığını söyledi.

Erol Evgin:  "Oyu parmakla kullanan ile üniversite mezununun oyu bir mi?"
20 Haziran 2016 Pazartesi 09:43

80'lerin aşk şarkılarının bestecisi Erol Evgin, Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Demokrasi ile ilgili yöneltilen bir soruya cevap veren Erol Evgin, Aysun Kayacı'nın Dağdaki çobanın oyu ile benim oyum bir mi sözünü hatırlatıp, "Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil" cevabını vererek tepki topladı.

Okuma yazma bilmeyen ile üniversite bitirenin oy hakkı bir mi?

Türkiye'de demokrasinin en iyi çözüm olup olmadığına dair şüphelerinin olduğunu ifade eden Erol Evgin, eğitimli ülkeler için demokrasının iyi bir çözüm olduğunu söyledi. Aysun Kayacı'nın 2008 yılında bir TV kanalında söylediği, "Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?" sözünü hatırlatan Erol Evgin, okuma yazma bilmeyen ve oyu parmak ile kullanan bir vatandaş ile, 3 üniversite bitirmiş birisinin birer oy hakkı olmasının adaletli olmadığını dile getirdi.

Erol Evgin "Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil." dedi.

Bu durum adaletli değil

Bu durumun kendisine adaletli gelmediğini vurgulayan Erol Evgin, "Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin." dedi.

İnsanlara Aynı imkanı sunabiliyor muyuz?

Eşitliğin kalmadığını belirten Erol Evgin, İnsanlara aynı imkanın sunulmadığını söyleyerek, "Eşitlik nerede kaldı? Neyin eşitliği? Öbür tarafta eşitlik oluyor mu? Hakça bir durum mu? Bu ülkede eğitim açısından eşitlik var mı? İnsanlara aynı imkânları sunabiliyor muyuz?" dedi.  

Siyasetçilerin kadınları siyasetin merkezine oturtsalar müthiş başarı yakalayacaklarını ifade eden Evgin, "Siyasetçiler bunun önemini kavrasalar, siyasetin merkezine oturtsalar müthiş başarılar kazanacaklar. Ama yapmıyorlar. Neden? İktidarları, güçleri ellerinden gider diye yapmıyorlar. Cehaletin korktuğu kadındır. Kadın öğrenirse çocuğu da öğrenir. O yüzden kadınları cahil bırakmak birilerinin işine geliyor. Eğitimde eşit fırsat yaratmazsanız eşitlik nerede kaldı? Önce herkesi eğitelim sonra “demokratız” diye ortaya çıkalım." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.