Erdoğan: Yarın ki alacağınız karar 'idam'ın da yolunu açacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İdam konusundaki kararım belli. İşte yarınki alacağımız karar, aynı zamanda bunun da yolunu açacaktır.

Erdoğan: Yarın ki alacağınız karar 'idam'ın da yolunu açacaktır
15 Nisan 2017 Cumartesi 15:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran sonrasıyla ilgili ana muhalefeti hedef alarak, "Bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarını iktidara taşımak için nasıl çırpındığını unutmadık. Terör örgütlerinin meydanı boş bulduklarını düşünerek tüm güçleriyle ülkemizin üzerine nasıl saldırdıklarını unutmadık. Yatırımcıların nasıl tereddüde düştüklerini unutmadık. 15 Temmuz darbe girişimi de bu fotoğrafın bir parçasıdır. Bütün gerçekler ortadayken hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam etmemiz mümkün değildi. Hani birileri 'Şimdi böyle bir değişikliğin ne gereği vardı?' diyorlar ya, asıl şimdi bu reformun tam zamanıdır." ifadelerini kullandı.

"İdam konusundaki kararım belli"

Ana muhalefeti eleştirerek ülkede bir dikili ağaçları bulunmadığını söyleyen Erdoğan;

"Sizin bu millet için derdiniz yok, derdiniz. Yapacak bir şeyiniz de yok. Ve şimdi utanmadan, sıkılmadan darbeyi bizim örtbas ettiğimizi söylüyor. Bu adam yalan makinesi. Şu anda cezaevlerinde bu kadar asker, polis, sivil var. Bunları oraya kim tıktı? Bunları biz bütün emniyet güçlerimizle beraber yakalayarak, cezaevlerine, yargının kararıyla tıktık. Şu anda oradalar, oradalar. Sen mi yaptın bu işleri? Bu kararları sen mi aldın? İdam konusundaki kararım da belli. İşte yarın ki alacağımız karar aynı zamanda bunun da yolunu açacaktır. Şimdi göreceğiz, hemen parlamentoya kanun tasarısı geldiğinde bakalım Kılıçdaroğlu ne diyecek? Evet mi diyecek, hayır mı diyecek? Sayın Bahçeli 'evet' diyor, sayın Yıldırım da 'evet' diyor. Dolayısıyla parlamentodan geçti, bana geldi, ben de buna onayı veririm, işi bitiririm. Ha olmadı. O zaman ne yapacağız? Bir referandum da onun için yapacağız. Nereye geleceğiz? Millete geleceğiz. Asıl kararı kim verecek? Şehitlerimizin varisleri verecek. Gazilerimiz verecek, milletimiz verecek ve Allah'ın izniyle verilen karar neyse o da uygulamaya girecek." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.