Erdoğan'ın kaleme aldığı, 13. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi başladı

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki karşılama töreni ve aile fotoğraf çekimiyle başladı.

Erdoğan'ın kaleme aldığı, 13. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi başladı
14 Nisan 2016 Perşembe 11:47

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi, İİT üyesi 30'un üzerinde ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al-Suud, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri Temim Bin Hamad Al Sani, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın da aralarında bulunduğu İslam ülkelerinin liderleri, İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi"nin düzenlendiği İstanbul Kongre Merkezi'ne sabah saatlerinden itibaren gelmeye başladı.

Erdoğan katılımcıları karşıladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılan liderleri, kongre merkezinin dışında oluşturulan ve katılımcı ülkelerin bayraklarının yer aldığı platformda karşıladı.

Erdoğan, liderlerle tek tek tokalaşarak kısa süre sohbet etti. Erdoğan ile Aliyev'in kucaklaşarak selamlaşması dikkati çekti. Yaklaşık 1,5 saat süren karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuklar aile fotoğrafı çektirdi.

Bu arada Erdoğan, koyu renk takım elbise, beyaz gömlek üzerine bordo renkli kravat kullanırken, bazı ülkelerin temsilcilerinin zirveye geleneksel kıyafetleriyle katıldığı görüldü. Erdoğan ile zirveye katılan liderler yakalarına İİT 13. Zirvesi rozeti taktı.

(AA)
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.