Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı: Birine verdimse beni idam etsinler

FETÖ darbe girişimi sonrasında tutuklanan Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı'nın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Yazıcı ifadesinde "Sordum ve birine verdimse beni idam etsinler." dediği öğrenildi.

Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı: Birine verdimse beni idam etsinler
21 Temmuz 2016 Perşembe 10:23

Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethullah Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında başlattığı operasyonda gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Savcılıkta verdiği ifadesine ulaşılan Yazıcı,15 Temmuz darbe gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelin bilgisini Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Albay Kutsi Barış'a verdiğini şu sözler ile ifade etti:

"Kahvaltı sırasında Kutsi Barış bana 'Cumhurbaşkanı Otluk Köyü'nde mi tatil yapıyor?' diye sordu. Ben de 'Marmaris'te Grand Yazıcı otelinde tatil yapıyor' dedim. Ancak Barış, 'Grand Yazıcı'da değil Otluk Köyü'ndeymiş' diye söyledi. Kutsi Barış ile kahvaltı devam ederken benden sadece Cumhurbaşkanın tatil yaptığı yeri sordu bende söyledim. Başka bir şey sormadı" 

Erdoğan'ın Messi'nin de katılacağı bir futbol etkinliğine katılmak üzere Antalya'ya gideceğinden dolayı Antalya'ya gitmek için yola çıktığı 16:30 sıralarında adını Emin olduğunu söyleyen bir yarbayın durdurduğunu dile getiren Yazıcı, Muhafız Alay kapısından çıkarken onuda aracına aldığını belirtti.

'Antalya'ya gelmene gerek kalmadı'

Saat 21.30'da Afyon civarındayken Genel Sekreter Fahri Kasırga'nın kendisini aradığını ve "Haberler duyuyorum ne oluyor albayım" diye sorduğunu ifadesinde yer veren Yazıcı,bu aramadan sonrada Başdanışman Davut Kavranoğlu, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın arayıp durumu sorduğunu, Protokol Şube Müdürü Alparslan Acarsoy'ın da arayarak 'Antalya'ya gelmene gerek kalmadı' dediğini iddia etti. 

Neden araştırmadın?

Savcı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındaki isimlerin kendisini arayarak bilgi ve yardım talebinde bulunmasına rağmen neden araştırma yapmadığını sorması üzerine Yazıcı, şöyle cevapladı:

"O sırada darbe girişimi olduğu için Hasan Doğan'a, Fahri Kasırga'ya dönüş yapmadım. Sadece Ahmet Çotuk ile görüştüğümde Levent Türkkan'a telefonu kapalı olduğu için ulaşamadığımı söyledim"

İZMİR'DEKİ O ÜSSE GİTTİ

Yazıcı, aracına aldığı Emin Yarbay'ın "İzmir Çiğli'deki 2. Hava Üs Komutanlığı'na en yakın askeri birliğe gidelim" dediğini ve 01.30 sıralarında İzmir'deki Hava Üs Komutanlığına gittiklerini ve Ankara'ya darbe girişiminin ertesi gün geldiğini söyledi.

"Yanlış tercih yaptım. Pişmanım"

"Darbe girişimi olduğunu öğrendikten sonra neden Marmaris'e değil de İzmir'e gitmeyi tercih ettin? Cumhurbaşkanını korumakla görevli olduğun için Marmaris'e gitmen gerekmez miydi?" şeklindeki soru üzerine ise "Ben Marmaris civarlarının karışık olduğunu öğrendiğim için en yakın askeri birliğe teslim olmak amacıyla İzmir Çiğli'deki komutanlığa gittik. Düşünemedim. Yanlış tercih yaptım. Pişmanım" diyerek kendini savundu.

"Bu soruya verilecek mantıklı bir cevabım yok"

Savcı ayrıca Yazıcı'ya, "Darbe girişimini öğrendikten sonra İzmir Çiğli'deki 2. Hava Üs Komutanlığı'na gittin ve burada televizyonlardan darbe girişimini gördün. Daha sonra Cumhurbaşkanını neden aramadın?" şeklinde soru yöneltti. Yazıcı ise bu soruya, "Bu soruya verilecek mantıklı bir cevabım yok" demekle yetindi.

"Sordum ve birine verdimse beni idam etsinler"

Yazıcı'ya Erdoğan'ın Marmaris'ten ayrılmak için bineceği uçağın kodunu helikopter pilotlarından birine sorup sormadığı soruldu. Yazıcı, “Ben Cumhurbaşkanının bineceği uçağın kodunu sormadım. Sordum ve birine verdimse beni idam etsinler. Cumhurbaşkanının yanına gitmeyip İzmir'e gitmekle hatalı olduğumu kabul ediyorum. Kutsi Barış'a Cumhurbaşkanının kaldığı otelin adını söylemekle de hata ettiğimi kabul ediyorum. Ben FETÖ'cü değilim. Gülen terör örgütü lideridir. Darbe girişimin içinde olduğumu kabul etmiyorum" diye konuştu.

 

Kaynak: Yeni Şafak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.