Erdoğan'dan ihraç açıklaması: At izi, it izine karıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen kişiler için G-20 Zirvesi'nden dönerken gazetecilere açıklama yaptı.

Erdoğan'dan ihraç açıklaması: At izi, it izine karıştı
07 Eylül 2016 Çarşamba 11:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi'ne katıldığı Çin'den Ankara'ya dönüş yolunda uçakta gazetecilerin FETÖ'cülerin ihracı ile ilgili soruya açıklık getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında ihraç edilen, gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler iile ilgili Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan kamudan ihracı yapılan kişiler için 'Şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette.' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilip ihraç edilen, gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler için açıklaması:

-Kamunun, kansere benzettiğiniz FETÖ’cü yapıdan arındırılması noktasında atılan adımlar işin ne kadarının tamamlandığını gösteriyor?

Oran vermek mümkün değil. Yapacağımız daha çok şey var.

-15 Temmuz sonrası “Dere geçerken at değiştirilmez” demiştiniz. Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı ile ilgili güvensizlik gibi de algılandı. O dönem kapandı mı?

MİT olsun, Genelkurmay olsun, devlet yönetiminde insan kolay yetişmiyor. Hele hele öyle makamlar var ki sır makamlarıdır. Buralara adam yetiştirmede ciddi sıkıntılar çekersiniz. Maalesef bazı çevreler gerek asker gerekse MİT noktasında sürekli bu tür meseleleri kaşıyor. Ülkemiz hassas bir dönemden geçerken böyle yapılması doğru değil. Bu konuda daha sağlam durmamız lazım. Süreci bu şekilde devam ettirmemizin gereğine inanıyorum.

-FETÖ ile mücadele çerçevesinde ihraç edilenleri kriptoların seçtiği, asıl kriptoların ise halen görevde durduğu, yanlış insanların gönderildiği söylentileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bunu söyleyenler kendilerine göre doğru da söyleyebilirler. Ama şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. ‘Ben bir şey atayım da nasılsa tutar’ diyenler var. Bazıları böyle yapıyor. Özellikle yazılı ve görsel medya dünyasında bu çok var. Fırsat bulduğumda TV’leri izliyorum. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu işle hiç alakası yok. Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bunlar doğru şeyler değil.


Etiketler; #ihraç
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.