Erdoğan'dan BM'ye sert tepki

Hindistan'da ortak basın toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM'ye "Şu anda BM Güvenlik Konseyi'nde adalet var mı? Asla!" sözleri ile tepki gösterdi.

Erdoğan'dan BM'ye sert tepki
01 Mayıs 2017 Pazartesi 15:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'dan Birleşmiş Milletlere (BM) sert tepki gösterdi. Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nde adalet olmadığını söyledi.

Erdoğan, BM'ye tepkisini şöyle gösterdi:

"Dünya 5'ten büyük derken bunu kastediyorum. Şu anda tüm dünyanın kaderini 5 ülkenin eline, diline nasıl bırakabiliriz? Bir ülke bir karara, atılan bir adıma 'hayır' diyorsa oradan bir kararın çıkması mümkün değil. Böyle bir şey olabilir mi? Şu anda BM Güvenlik Konseyi'nde adalet var mı? Asla! Erdoğan bunu söylediği zaman sert oluyor, sevilmez oluyor. Biz kime kendimizi sevdireceğiz? Biz dünya mağdurlarına, mazlumlarına kendimizi sevdirebiliyorsak bu bize yeter. Bunu da her yerde anlatmamız lazım. Özellikle Hindistan'ın anlatması lazım. 1 milyar 370 milyon nüfusa sahip olan Hindistan bunu sürekli anlatması, dillendirmesi lazım."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.