Emeklilere bayram ikramiyesi açıklaması

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme masasına memur ve emeklilere bayram ikramiyesi talebini taşıdı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "Toplu sözleşme görüşmelerinde masaya taşınan öneri için "İkramiye memur ve emeklilerden başlayarak, işçi ve Bağkur emeklilerine de yansıtılsın. Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 kere 1 maaş ikramiye verilmesi uygun olur" şeklinde açıklama yaptı.

Emeklilere bayram ikramiyesi açıklaması
17 Ağustos 2017 Perşembe 20:21

Memur ve emeklileri bugünlerde gelen haberler ile ikramiye heyecanı sardı. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen tarafından memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme masasına taşınan ikramiye talebi, bu konuda haber bekleyen SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de heyecanlandırdı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "Toplu sözleşme görüşmelerinde masaya taşınan öneri için "İkramiye memur ve emeklilerden başlayarak, işçi ve Bağkur emeklilerine de yansıtılsın. Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 kere 1 maaş ikramiye verilmesi uygun olur" şeklinde açıklama yaptı.

''Ramazan ve Kurban bayramlarında bin 915 lira ikramiye''

TÜED Tarafından yapılan açıklamanın ardından bir açıklama yapan TÜED hukuk danışmanı avukat Cafer Turan Yazıcıoğlu, Memur konfederasyonlarının toplu sözleşme görüşmeleri sırasında ikramiye taleplerini masaya taşımasını güzel ve oldukça olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Yıllardır derneklerinin dini bayramları kapsayan 2 ikramiyeyi gündeme taşıdığını söyleyen Yazıcıoğlı, "Dernek olarak bizde sendikalarımızın arkasında ve bu konunun destekçisiyiz. Kamuoyunda bu konuda büyük bir beklenti oluştu. İnsallah hükümet bu talebi benimser. Hükümetimizin bu konuya olumlu yaklaşacağı inancındayız. Beklentimiz, ikramiyenin önce memur emeklileriyle başlayıp işçi ve Bağkur emeklilerine de yansıtılması. Bir kararnameyle bu düzenlemeye yapılabilir" diyerek sözlerine devam eden Yazıcıoğlu, Sendikaların memur ve memur emeklileri için Ramazan ve Kurban bayramlarında bin 915 lira ikramiye talep ettiğine değinerek, "SSK ve Bağkur emeklilerine yılda 2 defa bayramlarda bir maaş tutarında ikramiye verilmesi ugun olur düşüncesindeyiz." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.