Emekli konsolostan İsmet İnönü hakkında şok iddia

Emekli Konsolos Vahit Özdemir, Lozan Barış Antlaşması’nın mimarlarından İsmet İnönü hakkında şok bir iddiada bulundu.

Emekli konsolostan İsmet İnönü hakkında şok iddia
01 Ekim 2016 Cumartesi 21:18

‘Lozan’ın hezimet olduğunu bizzat İnönü söyledi’

Lozan Antlaşması üzerinden başlayan tartışmalar devam ediyor.

Emekli Konsolos Vahit Özdemir, Lozan Barış Antlaşması’nın mimarlarından İsmet İnönü hakkında şok bir iddiada bulundu.

Özdemir, “İnönü, ünlü siyasetçi Osman Bölükbaşı’ya bir sohbetinde Mondros Mütarekesi’nden sonra ümitsizliğe düşmüş ve Amerika mandasına razı olduğunu ifade etmiş” dedi.

İNÖNÜ DE İTİRAF ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “1920’de Sevr’i gösterdiler, 1923’de bizi Lozan’a ikna ettiler. Ege’de bağırsan duyulacak adaları biz Lozan’da Yunan’a verdik. Zafer mi bu” çıkışına bir destek duayen diplomat Vahit Özdemir’den geldi.

Vahit Özdemir “ TBMM Hükümeti Dışişleri Bakanı İsmet İnönü’nün diplomasi tecrübesi yoktu. Diğer ülkelerin temsilcileri kurt diplomatlardan oluşuyordu.  Zafer olarak lanse edilen Lozan anlaşması ile Türkiye; 12 adaları İtalya’ya, Kıbrıs, Mısır ve Sudan’ı resmen İngiltere’ye bıraktı. Kerkük ve Musul’u Milletler Cemiyeti’nin takdirine bıraktı o da sonradan elimizden gitti. Lozan’ın hezimet olduğunu bizzat İnönü 4 Şubat 1923’te Lozan’da kaldığı otelde basına yaptığı açıklamayla dile getirdi. İnönü’nün ‘Herşeyi kabul ettim’ sözleri hezimetin itirafı niteliğindeydi. Kaldı ki İnönü, ünlü siyasetçi Osman Bölükbaşı’ya bir sohbetinde Mondros Mütarekesi’nden sonra ümitsizliğe düşmüş ve Amerika mandasına razı olduğunu ifade etmiş. Bunu bizzat rahmetli Bölükbaşı’dan dinledim.”



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.