Elazığ Emniyeti'ne saldırının planlayıcısı yakalandı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı araçlı saldırının planlayıcısı yakalandı.

Elazığ Emniyeti'ne saldırının planlayıcısı yakalandı
17 Eylül 2016 Cumartesi 18:19

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bir ay önce bombalı araçla yapılan saldırıyı planladığı, keşif yaptığı ve araca bomba düzeneğini yüklediği belirtilen 32 yaşındaki Metin Benice, yardım ve yataklık yapan 5 kişiyle birlikte yakalandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne 18 Ağustos'ta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 polis şehit oldu, 110'u polis 217 kişinin yaralandı. İntihar saldırısıyla ilgili soruşturma başlatan polis, saldırıyı planlayan, keşif yapan ve araca bomba düzeneğini yükleyen grubun elebaşının Diyarbakır'ın Lice ilçesi nüfusuna kayıtlı 32 yaşındaki Mesut Benice olduğunu tespit etti. Benice'ye yardım ve yataklık yaptığı belirtilen 5 kişi de gözaltına alındı.

Lice'de yakalanıp Elazığ'a getirilen Metin Benice'nin emniyetteki sorgusunda, bomba düzeneğini hazırlayıp araca yüklediğini, daha önceden gelip kameralarla bölgede keşif yaptığını ve saldırı planını hazırladığını itiraf ettiği açıklandı. Emniyetteki sorgularının ardından 6 kişi savcılığa sevk edildi. Saldırıyla ilgili daha önce bir şüpheli de tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.