Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında adaylık konuşması

2023 seçimleri için Kılıçdaroğlu ile adaylık yarışına giren Ekrem İmamoğlu, CHP Lideri karşısında adaylıktan çekildi.

Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında adaylık konuşması
Kamusaati
Kamusaati
25 Temmuz 2022 Pazartesi 17:13

2023 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için partiler sahaya indi.

Cumhur İttifakı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı tekrar açıklanırken, 6'lı masa etrafında toplanan Millet İttifakı'nda aday belirsizliği sürüyor.

Adaylık için ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile mücadele ediyor.

Parti içinde 3 liderin adaylık çekişmesi rahatsızlık oluştururken özellikle Ekrem İmamoğlu'nun seçim gezileri, Kılıçdaroğlu kanadında bardağı taşıran son damla oldu.

Son olarak konuyla ilgili CHP kulislerinde konuşulanlar, bugün kamuoyunun gündemine oturdu.

"Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun adaylık görüşmesi"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu, adaylık krizi için İstanbul'da baş başa görüştü.

Görüşmeyi bugünkü köşesine taşıyan gazeteci İsmail Saymaz, İmamoğlu'nun adaylıktan çekildiğini belirterek şu ifadeleri kaleme aldı;

Karşılıklı iltifatlar

"Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün  İBB’nin Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nın açılışına gitti.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na iltifat ederek, şunları söyledi: 'Şu anda burada olmanızın Türkiye’ye bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Bütün açılışlarımızı sizinle yapmak istiyorum. Vaktinizin yarısını İstanbul’a ayırmanızı istiyorum.'
Kılıçdaroğlu iltifatı karşılıksız bırakmadı. Ardından fabrika gezildi. İmamoğlu, ekmeği bölerek Kılıçdaroğlu’na verdi. CHP’de sevinç yaratan parti içi birlik görüntüsünün devamı da var.

"Ben sizin yol arkadaşınızım"

'Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, açılıştan sonra Harbiye’deki Hilton Otel’de iki saat baş başa görüştü. Birçok konu ele alındı. Tabii cumhurbaşkanlığı adaylığı da…

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na şunları söyledi: 'Ben sizin en yakın yol arkadaşınızım. Yürüdüğünüz yolda size her türlü destek olmakta benim yanıma hiç kimse yaklaşamaz.'

"İmamoğlu adaylıktan çekildi"

'İmamoğlu’na yakın çevreler, İBB Başkanı’nın hem Muharrem İnce’nin olağanüstü kurultay imzası topladığı günlerde hem de Canan Kaftancıoğlu’nun ikinci kez aday olduğu İstanbul Kongresi’nde Kılıçdaroğlu’nun istediği yönde hareket ettiğini hatırlatıyor.

Bu görüşme, İmamoğlu’nun bir adım geri çekildiği ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verdiği şeklinde yorumlanıyor."


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.