Ehliyette Son Üç Gün

Ehliyette stajyer uygulamasına takılmamak için verilen yasal sürenin sonuna gelindi.

Ehliyette Son Üç Gün
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Sürücü Belgesi almak isteyenlere yönelik getirilen stajyer sürücü uygulaması artık resmen başlıyor. Ehliyet alacaklar üç gün içinde sürücü kurslarına başvuru yapmazlar, ya da önümüzdeki ilk sınavda başarılı olmazlarsa stajyer ehliyet uygulamasına takılacaklar.

Yeni uygulama ile sürücü kurslarına bir taban fiyatının getirileceği bildirilirken bu fiyat altında kurs hizmeti sağlayanlara cezai yaptırım uygulanacak. Ayrıca kurs ücretlerinin bankaya yatırılması sağlanarak taban ihlalinin önüne geçilmesi de yasal düzenlemeler arasında yer aldı.

Diğer yandan ehliyet kurs süresini iki yıla çıkartacak düzenleme sonucunda sürücü belgesi sahipleri iki yıllık stajyer döneme tabi olacaklar. Bahsi geçen dönemde 75 ceza puanına ulaşan sürücülerin ehliyetine el konularak yeniden sınava girmeleri istenecek.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.