Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası kaç lira oldu 2020

Ehliyetsiz araba kullananlara kaç lira ceza gelir 2020, ehliyetsiz birine araç kullandırmak araç ruhsat sahibine ceza gelir mi,ehliyetsiz araç kullanan biri hapis yatar mı gibi soruların cevabı haberimizde..

Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası kaç lira oldu 2020
23 Kasım 2019 Cumartesi 00:33

Son dönemde ülkemizde uygulanan trafik cezaları hem can yakmaya devam ediyor hem de araç sahiplerini isyan ettiriyor.Özellikle özel otomobilinizde bile olsa sigara içemeyeceğinizi duyunca elbette şaşırdınız..Çünkü özel bir alan sayılabilecek şahsınıza ait bir arabada sigara bile içseniz,trafik polisleri sizlere ceza yazabilecek.Trafik ekipleri sizi sigara içerken yakalayamasalar bile mobeseler var,her yerde kameralar var,gezici ekipler var hatta ve hatta tepenizde droneler var! Aman dikkat!

EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANMANIN CEZASI 2020 YILINDA SİZİ SARSABİLİR!

Devlet vergi için mi,insan hayatını çok düşündüğü için mi artık bilinmez,trafik cezalarını o kadar ciddi boyutlara getirdi ki..İnsanlarımız artık bu işi paranoyaya bağlıyor.Hatta bir vatandaşımız yolda  yürürken bile ,önde yürüyen adamı geçersem ceza yermiyim diye düşünmeye başlamış.

Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası kaç lira oldu 2020: 2474 TL oldu.

Hele hele siz siz olun...Ehliyetiniz yok ise trafiğe kesinlikle çıkmayın.Hatta arabaya binmeyin!Araba dururken bile sürücü koltuğuna oturmayın.İroni yapmıyorum gerçek bu.Eğer ehliyetiniz yok ise,aracın kontağı üzerinde ise, siz sürücü koltuğunda otuturken yanınıza bir trafik ekibi gelip,ehliyetinizin olmadığını anlayınca orda bile ceza yazmaya yetkisi var!

Ehliyetsiz araç kullanmak 2,474 TL , evet asgari ücretle çalışan biri ehliyetsiz araç kullandı ise o cezayı ödemek için yaklaşık 40 gün çalışacak!

2,474 TL ceza yememeniz için bir an önce bir ehliyet kursuna yazılın ve ehliyetinizi almaya çalışın.Gerçekten bu ceza insanın yüreğini yakacak cinsten.Ayrıca bu trafik cezası ödemesi peşinizi de bırakmıyor.Yani devletin sizde alacağı kalmıyor.Memur amir olsanız, bir işe girseniz sigortalı , devlet bu cezanın ödemesini sizden bir şekilde alıyor.Yani kaçışınız yok.Devlete yani maliyeye borçlu olduğunuzda devlet bankalarından kredi alamıyorsunuz hatta kefil bile olamıyorsunuz! Aman dikkat devlet sizi kara listeye alıyor!

Ehliyetsiz araç kullandığınızda yukarıdaki cezayı yiyorsunuz..Ancak ödemesini 15 gün içerisinde yaptığınızda Devlet size %25 indirim yapıyor.Yani 2474 TL ceza yediğinizde borcu ertelemeyip 15 gün içerisinde yatırdığnızda 500,600 tl kardasınız.Yani cezanız yaklaşık 1800 tl ye kadar düşüyor!

EHLİYETSİZ BİRİNE ARAÇINIZI VERMEK BAŞINIZI DERDE SOKABİLİR

Eşe dosta,akrabaya,damada siz siz olun ehliyetsiz ise kesinlikle aracınızı kullandırmayın.Aracın ruhsat sahibi siz iseniz, hem ehliyetsiz araç kullanan kişiye 2020 yılında 2474 TL ceza geliyor hem de ruhsat sahibine..Örnek bir baba ehliyeti olmayan oğluna aracını verirse ve oğlu araç kullanırken yakalanırsa ehliyetsiz araç kullanan kişi kadar aynı oranda ceza yiyecek! Yani baba toplamda 4948 TL ceza ödeyecek.Baba emekli ise 2 ay emekli maaşından vazgeçecek bu cezayı ödemek için.Anahtarı cebimden almış gitmiş, benim haberim yok deseniz de malesef trafik ekipleri yine cezayı yazıyor.Yani eskisi gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Ehliyetsiz birine araç kullandırmak araç ruhsat sahibine ceza gelir mi: Evet geliyor.Hemde ehliyetsiz araç kullanana ne kadar ceza geldi ise aynı.

Ehliyetsiz araç kullanan kişi hapis yatmaz!

Toplumumuzda halk arasında bu soru hep soruluyor.Ehliyeti olmayan birinin trafiğe çıktığında,trafik ekipleri tarafından çevirildiğinde hapis cezası alıp almadığı.Hayır sadece para cezası veriliyor.Yani ehliyetsiz araç kullanan biri hapis yatmaz.Ayrıca idari işlem uygulanmaz,suç duyurusunda bulunulmaz.Hem araç ruhsat sahibi,hem de yaşı ne olursa olsun aracı ehliyetsiz kullanan kişi maddi para cezası alır.

Ancak ehliyetsiz araç kullanan kişi herhangi bir kazaya karışırsa,hele hele ölümlü bir kazaya karışırsa çok ciddi yaptırımları vardır.Hatta araç sahibine bile ciddi yaptırımlar uygulanıyor.Kaza da kusur kimde olursa olsun, ehliyetsiz araç kullanıyorsanız suç tamamen sizin oluyor.Bu durumda hem hapis cezası hem de adli işlemlerle karşılaşabilirsiniz.Alkollü ya da ehliyetsiz araç kullanan kişilere devlet kesinlikle imtiyaz tanımıyor.Allah korusun birine çarpıp öldürseniz,%100 kabahatli sizsiniz.Hem hapis cezası,hem tazminat hem de ciddi şekilde maddi cezalarla karşılaşacaksınız.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.