​Eğitim-Bir-Sen: Öğretmen atamaları kadrolu yapılmalı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcısı Şükrü Kolukısa, ihraç, göreve iade, öğretmen atamaları gibi gündemde sıkça yer alan konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kolukısa öğretmen atamalarının kadrolu yapılması gerektiğini söyledi.

​Eğitim-Bir-Sen: Öğretmen atamaları kadrolu yapılmalı
01 Kasım 2016 Salı 10:24

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube, olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Kayapınar Millet İlkokulu Konferans Salonu’ndaki olağanüstü kongreye Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcısı Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcısı Atilla Olçum, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan ile birlikte şubenin yönetim kurulu üyeleride katıldı.

Hizmet yarışının kaybedeni olmaz

Atilla Olçum’un başkanlığındaki kongrede konuşma yapan Şükrü Kolukısa, “Hizmet yarışının kaybedeni olmaz. İki liste halinde gidilen kongrede, delegeler oylarını kullanacak, delegasyonun yetki verdiği ekip yeni bir şevkle, azimle sendikal yolculuğuna, çalışmalarına birlik ve beraberlik içinde devam edecek. Eğitim-Bir-Sen’de rakip olmak saatlerle sınırlı, refik olmak ömür boyudur” ifadesinde bulundu.

FETÖ'ye en büyük engel iş güvencesidir

Birlik, beraberlik ve kardeşlik havası içerisinde yapılan kongrede gündemde yer alan kamuda iş güvencesi için Kolukısa şu açıklamayı yaptı:

“Devletin bütün kurumlarına sızan FETÖ’nün daha büyük bir felakete neden olmasının önündeki en büyük engel iş güvencesidir. İş güvencesini kaldırmak, FETÖ tipi örgütlerin kamuya sızmazına çanak tutmak, ‘doldur boşalt’ sistemine kapı aralamaktır. Hükûmet, ikide bir iş güvencesini gündeme getirerek, kaos için fırsat kollayanlara koz vermekten vazgeçmelidir. Kamu görevlilerinin iş güvencesine dokunulmasına, iş barışının ve huzurunun bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz”

Eğitimde fırsat eşitliği

Türkiye genelinde eğitiimde fırsat eğitliğinin sağlanması için çok sayıda çalışma yaptıklarını vurgulayan Kolukısa “Sorunlar tespit edilmeden çözüm, teşhis olmadan tedavi olmaz. Bu anlayışla birçok faaliyet gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Son olarak Eğitime Bakış 2016 raporunu hazırladık. Eğitimin aksayan taraflarını, eğitim çalışanlarının sorunlarını tespit ederek, ilgililere ve yetkililere ilettik. Sendika olarak kurulduğumuzdan beri hep çözümün tarafında olduk. Öneriler sunarak, bilimsel çalışmalar yaparak sorunların çözümüne katkıda bulunduk ve bu yöndeki çabalarımız, mücadelemiz aralıksız devam etmektedir.” diye konuştu.

Öğretmen atamaları kadrolu yapılmalı 

Gündemde sıkça yer alan ve çok sayıda ihracın yapılmasından dolayıda öğretmen açığının yaşandığı öğretmenlikte atamalar içinde önemli açıklamalarda bulunan Kolukısa,  atamaların kadrolu yapılmasından yana olduklarını vurguladı. 

Kolukısa, geçmişin acı tecrübelerinden ders alınması, aynı hatalara yeniden düşülmemesi gerektiğini, ilerlemek, daha iyiyi, güzeli yakalayabilmek için bunun elzem olduğunu söyleyerek, “Geçmişte denenmiş, sonuçları görülmüş ve sürdürülebilirliği olmadığı için vazgeçilmiş sözleşmeli öğretmenlik istihdamının tekrar hayata geçirilmesi büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Standardı tartışmalı çoklu komisyonlarca yapılan böyle bir istihdamın öğretmen olanların sevincinin değil, olamayan çoğunluğun haykırışının daha çok ses getireceği, adaletin tesisinin zor olacağı bu uygulamaya karşı durmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı, maşeri vicdanı yaralayan, hakkaniyet ölçütleri her hâlükârda tartışmaya açık olacak olan sözleşmeli öğretmenlik istihdamı uygulamasından da, bunun yolu olan mülakatla öğretmen alımından da vazgeçmelidir. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen ataması, imkânlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde kadrolu atama şeklinde yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

İlave özel hizmet tazminatı ödenmeli

İstihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave özel hizmet tazminatı ödenmesi gerektiğini belirten Kolukısa, bu bölgelerdeki görev yapma süresinin 1,5 yıl olduğuna dikkat çekerek “Bu durum, söz konusu bölgelerdeki eğitimin niteliğini olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluğu gidermenin en sağlıklı yolu cebrî tedbirlerden değil, cezbedici teşviklerden geçmektedir. Yıllardır dile getirdiğimiz gibi, eğitim çalışanlarına, zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmaları halinde illerin mahrumiyet durumlarına göre ilave özel hizmet tazminatı ödenmelidir. Bu, hem istihdamda güçlük çekilen bölgelerin eğitim çalışanı açığının kapatılması hem de uzun süre çalışmanın cazip hale getirilmesi açısından zaruridir” şeklinde konuştu.

Masumlar göreve iade edilmeli

Binlerce eğitim çalışanının ihraç edildiği ya da açığa alındığını hatırlatan  Şükrü Kolukısa, durumun netleştirilerek masum olanların göreve iadeedilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.