Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kolukısa: Engellemek tek kelimeyle ihanettir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, okulun ilk dersinde 15 Temmuz belgeselinin öğrencilere izletilmesine karşı olanlar için “Milletin kahramanlık öyküsünün bilinmesini, anlatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını engellemek tek kelimeyle ihanettir." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kolukısa: Engellemek tek kelimeyle ihanettir
25 Eylül 2016 Pazar 12:45

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında okullardaki ilk derste 15 Temmuz belgeseli izletilmesinden rahatsız olan kişiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Asıl rahatsız olanlar kaosa hizmet edenler

Durumu öğrenci istismarı olarak nitelendiren Kolukısa, "Okulların kapanacağı hafta liselerde yapılan provokatif eylemleri organize edenler, anlaşılan yine öğrenci istismarı yapmaya başladı. Asıl rahatsız olan öğrenciler değil, kaosa hizmet edenlerdir” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa'nın Cafesiyaset'e yaptığı açıklamalar:

“Okulların “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinliğiyle açılmasından asıl rahatsız olan öğrencilerimiz değil, vesayetçi zihniyet, FETÖ’cü anlayış ve cuntacılara karşı halkımızın kahramanca mücadelesini kabullenemeyen kaosa hizmet edenlerdir.”

Yenikapı Ruhu’nu bölmek için öğrenciler kullanılıyor 

“Okullar kapanırken yapılan provokatif eylemler ve bildirilerdeki profesyonelliğe Genel Başkanımız Ali Yalçın dikkat çekerek, ‘bazı liselerde okul yöneticilerine yönelik sistematik protestolar öğrenci kaynaklı değildir. Öğrenci istismarı söz konusudur, bildirilerdeki profesyonellik de bunun bir göstergesidir’ demişti. Bugün de durum farklı değil. Aynı organize ekip iş başında! Tarihe şanlı bir mücadele olarak geçen direnişi manipüle etmek, değerlerimizi hedef almak, darbecilere kalkan olmak ve ‘Yenikapı Ruhu’nu kuşanan milleti kutuplaştırmak, kamplara bölmek için öğrencilerimizi kullanıyorlar.” 

Engel olmak tek kelime ile ihanettir

“Milletin kahramanlık öyküsünün bilinmesini, anlatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını engellemek tek kelimeyle ihanettir. Darbeci ideolojilerini ve gerçek yüzlerini maskeleyip, öğrencileri istismar etmek geleceğimizi hedef almaktır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.