Ege ve Akdeniz'de 5.4'lük deprem! Halk sokağa çıktı

Ege ve Akdeniz bölgesinde 5.4 ve Denizli'de ise 4 şiddetlerinde iki deprem oldu. Sarsıntıyı hisseden halk sokağa döküldü.

Ege ve Akdeniz'de 5.4'lük deprem! Halk sokağa çıktı
28 Eylül 2016 Çarşamba 09:11

Ege denizinde bulunan 12 adalarda 5.4 büyüklüğünde deprem oldu. 5.4 büyüklüğündeki deprem Ege Bölgesi'nde ve Akdeniz'den hissedilmesi korku yarattı. Adalardaki depremden önce Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Depremde Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla'da büyük korku yaşanırken AFAD verilerine göre merkezüssü 12 Adalar olan 5.2 büyüklüğündeki depremde Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde çok sayıda kişi sarsıntı ile birlikte sokaklara koştu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ön değerlendirme sonuçlarına göreyse 12 Adalar açıklarında saat 23.57 de 5.4 büyüklüğünde olduğunu açıklandı. Marmaris şehir merkezinde de hissedilen deprem yerin 83.3 kilometre derinliğinde yaklaşık 5 saniye sürdü.

5.4'lük depremden önde Denizli'de yaşanan depremde ise Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 21.11'de 4 büyüklüğünde gerçekleşti. Merkez üssü Akköy olan deprem yerin 7,14 kilometre derinliğinde oluştu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi ise merkez üssü Pamukkale ilçesi Yeniköy Mahallesinde saat 21.11’de 5 kilometre derinlikten 4.1 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Depremin ardından 2 artçı sarsıntı kaydedilirken büyüklükleri 2,2 ve 2,5 olarak açıklandı.

5.4'lük depremi anlatan Manav Serkan Yüzügüldü,  "Çok fena sallandık. Dükkanımı kapatırken kapı elimde sallandı" diye konuşurken deprem sırasında evinden çıkan Melahat Akgüz ise, "Sarsıntı kısaydı ama korkuttu, hemen dışarı çıktık" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.