Efkan Ala'dan Figen Yüksekdağ'a sert yanıt!

İçişleri Bakanı Efkan Ala gazetecilerin sorularını yanıtlarken HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın iç ayaklanma tehdidine sert cevap verdi.

Efkan Ala'dan Figen Yüksekdağ'a sert yanıt!
31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:31

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Azerbaycan Dılişleri Bakanı ile yaptığı konuşmasın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın TSK'nın Münbiç'e müdahalesiyle Türkiye'de bir ayaklanma çıkacağını belirtmesine İçişleri Bakanı Ala'dan sert yanıt geldi.

Efkan Ala, Figen Yüksekdağ'a verdiği yanıtta şunları söyledi:

"Türkiye tehditlerden korkan bir ülke değildir"

"Türkiye'yi kimse tehdit etmesin, 6-7 Ekim olayları bir kara lekedir. Bunu bir referans olarak bir siyasi parti yetkilisi kullanmasın. Türkiye tehditlerden korkan bir ülke değildir. Herkes kendi ülkesi ile ilgili kaygılarda bulunsun. Suriye başka bir ülkedir. Kendi ülke insanının huzur ve güvenliğini nasıl bu kadar heba etme kolaylığı içinde buluyorsunuz. Yapılan açıklama siyaseten kabul edilebilir bir açıklama değildir."

HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yaptığı açıklamada "Münbiç'e dönük bir saldırı harekatının başlatılması ve sürdürülmesi Türkiye'yi doğrudan etkiler. Dün nasıl 6-8 Ekim sürecinde Kobani'nin DAEŞ tarafından işgal edilmesi Türkiye'deki Kürt halkını, bizleri harekete geçirdiyse Münbiç'e yönelik saldırganlık yanıtlanacaktır." diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.