Efkan Ala, alınacak polis sayısını açıkladı!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir TV programında yaptığı konuşmasında FETÖ soruşturmasında açığa alınan polislerin yerine alımı yapılacak polisler hakkında açıklamalarda bulundu.

Efkan Ala, alınacak polis sayısını açıkladı!
18 Ağustos 2016 Perşembe 09:17

TV programında alımı yapılacak polisler hakkında sorulara cevap veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, 10 bin polis ve 10 bin de özel harekat polisi olmak üzere 20 bin alım gerçekleştirileceğini belirtirken lise ve üniversite mezunu polis alımları için 7 Ağutos'ta ilan çıkarılacağını söyledi. Şu ana kadar 66 bine yakın başvuruya ulaştığını vurguşayan Ala, bu başvurulardan KPSS puanı 60 ve üzerinde olanların değerlendirmeye alınacağını dile getirdi.

Alımı yapılacak 10 bin özel harekat polisi içinde ilanın çıkarılacağını ve KPSS şartı aranılmayacağını belirten Efkan Ala, bunun sebebini "Özel harekat polisleri için fiziki kapasite ve yapılabilirlik kıstas olacak. Çok sayıda başvuru olsun içinden seçelim istiyoruz. Bu yüzden KPSS şartı koymadık" diye açıkladı.

Kaynak: Ülke TV

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.