Dört üniversitenin rektörü açığa alındı! Açığa alınan rektörler

YÖK'ten yapılan yazılı açıklama ile dört üniversitenin rektörü açığa alındı. Açığa alınan üniversitelerin rektörleri kimler? Detayları haberimizde...

Dört üniversitenin rektörü açığa alındı! Açığa alınan rektörler
20 Temmuz 2016 Çarşamba 15:07

Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova üniversitelerinin  rektörlerinin açığa alındığı duyuruldu.

YÖK'ün yazılı açıklamasında, "Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu.'nun yürütülen bazı soruşturmaların selameti  açısından açığa alınmıştır" diye duyuru yapıldı.

İstifası istenilen 1577 dekanın istifa etmesinin ardından karara bağlandı bildirilirken "Bin 176'sı devlet, 401'i vakıf üniversitesi olmak üzere  toplam bin 577 fakülte dekanının istifalarına ilişkin rektörlük teklifleri  Başkanlığımıza iletilmiş, bu talepler YÖK Genel Kurulu'nda kabul edilmek  suretiyle karara bağlanmıştır. Devletimizin bekası ve milli iradeye saygı  noktasında tek vücut olan tüm üniversitelerimize bu konuda göstermiş oldukları  işbirliği dolayısıyla teşekkür ederiz. Devlet ve vakıf üniversitelerimizde en  kısa süre içerisinde yeniden dekan ataması işlemleri gerçekleştirilecektir."  bilgisi de paylaşıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.