Dolarda Rekor Yükseliş !!!

Dolarda 5 dakikada rekor yükseliş, Dolar gece saatlerinde birden artış gösterdi, dolara devlet müdahale etti mi, dolar neden yükseldi, dolar uluslararası piyaslardaki durumu ne, gece yarısının ilk saatlerinde dolar ve euro kurunda büyük bir artış yaşandı.

Dolarda Rekor Yükseliş !!!
Admin
Admin
26 Ağustos 2019 Pazartesi 11:41

Dolarda 5 dakikada rekor yükseliş

Uluslararası piyasalarda ve Türkiye'de Dolar/TL kuru, haftanın ilk saatlerine sert bir yükselişle girdi.

26 Ağustos Pazartesi'nin gece yarısının  ilk saatlerinde dolar ve euro kurunda büyük bir artış yaşandı.

5.70-5.80 seviyelerinde seyreden ve işlem gören dolar, 5 dakika içinde yüzde 10.34'lük bir artışla 6.40 seviyelerine çıktıktan 5 dakika sonra yeniden 5,80 bandına geriledi ve şuan 5.75 sevilerinden işlem görüyor.

Dolarda 5 dakikada rekor yükseliş

DOLAR/TL KURUNDA ASYA ETKİSİ

Asya borsaları ve piyasaları  ABD-Çin ticaret savaşındaki en son gerilimin daha da tırmanmasından sonra küresel ekonomiye güveni sarsması ve yatırımcılar tarafınca güvenli liman olarak görülen tahvil ve altına yönelmesiyle geriledi.

TÜRK LİRASI 5 DAKİKADA YÜZDE 10 DEĞER KAYBETTİ

Asya piyasalarında Pazartesi günü piyalar ve borsadaki işlemlerinin başlamasından kısa bir süre sonra Türk Lirası ABD Doları karşısında çok hızlı bir şekilde değer kaybetmeye başladı ve Dolar/TL kuru saniyeler içerisinde 6,44 seviyesini aşarak rekor kırdı.

TL'nin piyasalardaki seans içi Dolar'a karşı bu hızlı gerçekleşen değer kaybı yüzde 10'u aştıktan sonra devletin kurumların müdahalesiyle kur gerilemeye başladı ve yeniden 5,80'li seviyelerde dengelendi.

YENİ BİR SERT DÜŞÜŞ YOK

Dolar/TL Asya'da 5,76' seviyelerinden işlem görüyor ve ayrıca TL'nin Dolar karşısındaki günlük değer kaybı da yüzde 1'in altına an itibarı ile inmiş durumda.

Piyasaları e işlemleri takip eden analistler, TL'deki sert düşüş veya yükseliş hareketine neden olacak herhangi bir yeni gelişme olmadığına dikkat çekiyor.

Dolarda 5 dakikada rekor yükseliş

TÜRK LİRASI'NA "FLASH CRASH"

Türk Lirası'nın piyaslarda döviz kurunda Dolar karşısında birkaç dakika içerisinde yüzde 10 yani 60 kuruş değer kaybedip yine sadece birkaç dakikada Asya piyasalarının açılışındaki seviyesine gerilemiş olması, piyasalar terminolojisinde 'Flash Crash' terimi olarak adlandırılan fiyatlama hareketleriyle benzerlik göstermektedir.

'Flash Crash' olarak adlandıralan terimin türkçe anlamı, bir varlığın ücretlenmesinde ve fiyatlandırılmasındaki aniden olan  dalgalanmanın çok kısa süre içerisinde hızla artması anlamına gelmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.