Dokunan Yaşıyor mu?

Ortadoğu'da basit çeteler dahi Türk misyonlarına ya da Türk işçilere saldırı yapma cesareti buluyor.

Dokunan Yaşıyor mu?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ortadoğu'dan Türkiye'ye yönelen saldırı ve rehin haberlerine her geçen gün yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz dönemlerde Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçiyi şii bir çetenin kaçırdığı anlaşıldı.

Bölgede IŞİD'e karşı Irak tarafından maaşa bağlanan şii çetelerden birisi kaçırdıkları Türk işçilerin ve tehditlerinin bulunduğu bir video yayınladı. Yayınlanan videoda Suriye'deki muhalif grupların geri çekilmesi ile Kuzey Irak petrolüne ambargo konulması gibi talepler bulunuyor. Ayrıca şii çete talepleri karşılanmazsa Türk misyonlarına ve vatandaşlarına saldırı düzenleyeceklerini duyurdu.

Mukteda el-Sadr isimli kişinin etkisi altında bulunan ve bölgede hırsızlık, yağma ve gasp gibi faaliyetleriyle tanınan çeteler Irak hükumeti tarafından IŞİD için sahaya sürülmüştü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.