Diyarbakır'da Terör Örgütü Pkk Sivil Araca Bombalı Saldırı Düzenledi

Diyarbakır Kulp İlçesinde Terör Örgütü Pkk Sivil Araca Bombalı Saldırı Düzenledi, Sivil aracın geçişi sırasında teröristlerin tuzakladığı patlayıcı infilak ettirildi, Saldırıda 4 vatandaşımız şehit oldu, 13 vatandaşımız da ağır yaralandı, Detaylar Haberimizde

Diyarbakır'da Terör Örgütü Pkk Sivil Araca Bombalı Saldırı Düzenledi
Admin
Admin
12 Eylül 2019 Perşembe 22:23

Diyarbakır'da Terör Örgütü Pkk Sivil Araca Bombalı Saldırı Düzenledi

Diyarbakır Kulp İlçesinde Sivil aracın geçişi sırasında teröristlerin yola yerleştirdiği patlayıcı Uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Sivil halka yönelik yapılan Saldırıda 4 vatandaşımız şehit oldu, 13 vatandaşımız da ağır yaralandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan yolda, teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

Yaşanan Suikast Olayı sonrasında Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgeye çok sayıda ambulans, UMKE ve ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Hain Terör saldırısında 4 sivil vatandaş şehit oldu, 13 vatandaş da ağır yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'ndan Diyarbakır Kulp ilçesi mevkisinde meydana gelen hain terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı, faillerin yakalanması için devletimizn tüm imkanların seferber edileceğini ve konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Diyarbakır'da sivil aracın geçişi sırasında patlamada

Diyarbakır'da sivil aracın geçişi sırasında patlamada

Diyarbakır'da sivil aracın geçişi sırasında patlamada

Diyarbakır Valiliği: Saldırıda köylü vatandaşlarımız şehit oldu

Kulp İlçesi kırsalında Odun toplamaya giden işçileri taşıyan minibüs teröristler tarafından hedef alındı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, "İlimiz Kulp İlçesi kırsalında saat yaklaşık 18.00 sıralarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandaşımız şehit olmuş 13 köylü vatandaşımız da ağır yaralanmıştır.

Yaralanan vatandaşlarımız Kulp ilçesi ve Diyarbakır merkezdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır.

GEREKLİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Saldırının faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başlanmıştır. Güvenlik Güçlerimiz tarafından operasyonlar aralıksız sürüyor. Menfur saldırı olayında şehit olan köylü vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.