Diyarbakır'da Jandarma Komando Taburu'na bomba yüklü araçla saldırı!

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi yakınlarındaki Jandarma Komando Taburu'na bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi! Tabur önünde şiddetli patlama meydana geldi.

Diyarbakır'da Jandarma Komando Taburu'na bomba yüklü araçla saldırı!
01 Mayıs 2016 Pazar 23:21

Diyarbakır bu akşam şiddetli bir patlamayla sarsıldı. Dicle ilçesine 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Komando Taburu önüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki Jandarma karakoluna bombalı saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda büyük bir patlama meydana geldiği öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi. Bölgede yaralıların olduğu gelen ilk bilgiler arasında. Yaralılar Dicle Devlet Hastanesine ve Diyarbakır Asker Hastanesine sevk edildi.

Yardım ekiplerine de saldırı düzenlendi!

Patlamanın hemen ardından Dicle Hani kara yolundan yardıma giden güvenlik güçlerine de ikinci bir saldırı düzenlendi. Güvenlik ekiplerinin geçişi sırasında teröristler tarafından yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Her iki saldırıda da edinilen ilk bilgilere göre 10 güvenlik görevlisi yaralandı.

Patlama sonrasında çatışma: 3 polis yaralandı!

Bu arada patlama sonrasında önlemlerini arttıran güvenlik güçleri, Dicle- Hani karayolunda şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Araçtakiler tarafından açılan ateş sonucu 3 polis yaralanırken, şüpheliler kaçtı. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırının ardından olay yerine itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) de sevk edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.