Diyarbakır'da eylem hazırlığında olan 4 PKK'lı yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Silvan'da eylem hazırlığında olan 4 PKK/KCK'lının yakalandığını duyurdu.

Diyarbakır'da eylem hazırlığında olan 4 PKK'lı yakalandı
Kamusaati
Kamusaati
05 Eylül 2022 Pazartesi 20:21

İçişler Bakanlığı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapılan yol kontrol uygulamalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Emniyet ekiplerinin yaptığı uygulama sırasında durdurulan bir araçta arama yapıldı.

Eylem hazırlığında olan 4 PKK'lı yakalandı

Araçtan çok sayıda silah ve mühimmatın da çıkması sonucu eylem hazırlığında olduğunu tespit edilen 4 PKK'lı terörist yakalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklama

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “PKK/KCK terör örgütünce şehir merkezlerinde silahlı ve bombalı eylem yapmak amacıyla oluşturulan YPS yapılanmasına Diyarbakır ilinde büyük bir darbe daha vuruldu. Diyarbakır Silvan ilçesinde eylem hazırlığındaki PKK/KCK terör örgütü mensupları yol kontrol noktasında yapılan uygulamada yakalandı. Şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada 1 adet savunma tipi el bombası ve 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ele geçirildi. Araçta bulunan ve terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 4 şüpheli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şahısların ifade işlemleri devam ediyor” denildi.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.