Devletten muhtaç ailelere 500 kilo kömür yardımı Resmi Gazete'de

Hükümet, muhtaç ailelere 500 kilo kömür yardımı yapacak? Peki 2018 kömür yardımı ne zaman dağıtılacak? Hangi il ne zaman kömür yardımı alabilecek? Muhtaç ailelerin ısınma ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalara başlayan Hükümet, muhtaç ailelere bedelsiz 500 kilogram kömür verecek. Bakanlar Kurulu'nun "muhtaç ailelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına" ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 2018 yılı muhtaç ailelere kömür dağıtım takvimi...

Devletten muhtaç ailelere 500 kilo kömür yardımı Resmi Gazete'de
09 Ocak 2018 Salı 10:55

Hükümetten muhtaç ailelere bedelsiz 500 kilo kömür yardımı yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, bugünkü TC Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından belirlenecek ailelere talepleri üzerine asgari 500 kilogram bedelsiz kömür yardımı yapılacak.

Dağıtılacak kömür miktarı, ailenin bulunduğu bölgenin iklim değerleri ve ailelerin ısınma ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenecek.

Kriterler nasıl belirlenecek? Hangi ailelere kömür yardımı yapılacak?

Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında 2018 yılında vakıflara yapılacak kömür sevkiyatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterlere göre, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlükleri tarafından belirlenen program dahilinde gerçekleştirilecek.

TKİ, dağıtacağı kömürü öncelikli olarak kendi işlettiği sahalardan temin edecek. Ayrıca TKİ bu karar kapsamında dağıtacağı kömürü ve gerekli hizmeti, işleticisi kim olursa olsun kendisine ait sahalar ile bağlı ortaklık veya iştiraklerine ait sahalardan da temin edebilecek ve kendi sorumluluğunda valiliklere ulaştırılmasını sağlayacak. Kömür tesliminden doğacak vergi, harçlar ve KDV Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından ödenecek.

Kömür Sevkiyat Programı

Muhtaç aileyi her il ve ilçede bulunan il ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları belirleyecek.

Kömür miktarı bulunulan ilin iklim koşullarına göre belirlenecek.

Ailenin ısınma ihtiyaçlarına göre kömür verilecek.

Kömür sevkiyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca belirlenecek kriterlerce yapılacak.

Kömür sevkiyat programını Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu belirleyecek.

Kömür bedelleri görev zararı sayılacak

TKİ ve TTK Genel Müdürlükleri tarafından karar kapsamında CIF satış esaslarına göre vakıflara teslim edilecek kömüre ilişkin bedeller görev zararı sayılacak ve kanun çerçevesinde ilgili kuruluşlara ödenecek. Kararın uygulanmasına dair usul ve esaslar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görüşleri alınarak Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenecek ve karar 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Karar hükümleri Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan tarafından yürütülecek.

Hangi il ne zaman kömür yardımı alabilecek? İşte 2018 yılı muhtaç ailelere kömür dağıtım takvimi:

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.