Devlet Bahçeli'den, Suriyeliler için 'vatandaşlık' açıklaması! Sorumsuzluktur...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında gündemin en önemli konularından biri olan Suriyelilere 'vatandaşlık' verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Suriyelilere oy hakkının gündeme getirilmesini 'Sorumsuzluk' olarak yorumladı.

Devlet Bahçeli'den, Suriyeliler için 'vatandaşlık' açıklaması! Sorumsuzluktur...
12 Temmuz 2016 Salı 11:13

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki partisinin grup toplantısındaki konuşmasında gündemin en önemli konularından biri olan Suriyelilere 'vatandaşlık' verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesi hakkında çıkan tartışmaların fitilini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın ettiğini dile getirerek, "Cumhurbaşkanı Kilis'teki konuşmasında Suriyelilere vatandaşlık hakları verileceğini söylemiş ve çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Türk vatandaşlığının nasıl alınacağı kanunda belirlenmiştir. Bu kanunda 11. maddesi başvuruda aranacak şartları sıralamıştır. İlgili bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu'nun kararı ile verilmektedir. Suriyelilerin hukuki statüleri netleşmedi. Buradan anlaşılacağı gibi vatandaşlıkla ilgili işler Cumhurbaşkanı'nın yetkileri arasında yer almıyor." diye konuştu.

Suriyelilere oy kullanması konusu için ise Bahçeli, "Komşuluk hukuku neyi gerektiriyorsa yapalım ancak Suriyelilere vatandaşlık konusunun oy hesabıyla gündeme getirilmesi sorumsuzluktur. Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var, bu milletin evlatlarından bugüne kadar nasıl esirgenmiştir? Türk vatandaşları Almanya'ya davet üzerine gitti, Suriyelilerin durumu başkadı. Suriyelilerin çıkardığı olaylar günbegün artmaktadır." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.