Demirtaş, Yüksekdağ ve 5 HDP'li vekilin fezlekeleri Başbakanlık'ta

Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Selma Irmak ve Ertuğrul Kürkçü hakkında hazırlanan fezlekeyi TBMM'ye göndermek üzere Başbakanlığa sundu.

Demirtaş, Yüksekdağ ve 5 HDP'li vekilin fezlekeleri Başbakanlık'ta
04 Mart 2016 Cuma 11:26

 HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Selma Irmak ve Ertuğrul Kürkçü hakkındaki fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a sunuldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Aralık 2015'te Kayapınar Spor Salonunda iki gün süren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulunda sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin yaptıkları konuşma nedeniyle Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ,ve HDP milletvekilleri hakkında soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında Demirtaş, Yüksekdağ ve diğer milletvekillerinin, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlamalarıyda savcılık tarafından fezleke hazırlanmıştı. Başsavcılık, şüphelilerin üzerinde atılı suçların yasal oluşturduğu gerekçesiyle, Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, "dokunulmazlıklarının kaldırılması" talebinde bulunmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akif - 8 yıl önce
hepsinin temizlenmesi lazım.... yetmez bunlar...