Demirtaş, Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin reddettiği tazminat davasını kabul etti.

Demirtaş, Erdoğan'a tazminat ödeyecek
02 Ocak 2018 Salı 14:31

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin reddettiği tazminat davasını kabul etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 27 Şubat 2016 tarihinde Mersin'de düzenlenen mitingte yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Yerel mahkemenin, 'ifade özgürlüğü' olduğu gerekçesiyle reddettiği 50 bin liralık tazminat davası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının itirazı üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nde görüldü.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25'inci Hukuk Dairesi, davayı karara bağladı. Kararda, davalının, davacının inancı ile ilgili beyanlarının çoğunluğu müslüman bir toplumda yaşandığı düşünüldüğünde toplumun sahip olduğu düşünceleri sarsıcı nitelikte olup Cumhurbaşkanı olan davacının sosyal değerini ihlal ettiği, şahsi olarak da kişilik haklarına saldırı niteliğinde bulunduğu sonucuna varıldığı belirtildi.

Mahkemenin kararına göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 bin lira tazminat ödeyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.