Davutoğlu'ndan HDP'li Kürkçü'ye cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu'ndaki konuşmasında PKK'lı teröristlerden 'gerilla' diye bahseden HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü için "Kızılay'da otobüs bekleyen sıradan insanların üzerine yürüyen o canlı bombanın katlettiği kişilerden birinin akrabası olsaydı herhalde PKK'ya 'gerilla' gibi bir tabir değil, 'alçak bir terör örgütü' derdi." diye konuştu.

Davutoğlu'ndan HDP'li Kürkçü'ye cevap
19 Nisan 2016 Salı 16:04

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu'na hitap eden PKK'lı teröristlerden 'gerilla' diye bahsedip Güneydoğu'da devam eden operasyonların ne zaman sonlandırılacağını soran HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü için "Kızılay'da otobüs bekleyen sıradan insanların üzerine yürüyen o canlı bombanın katlettiği kişilerden birinin akrabası olsaydı herhalde PKK'ya 'gerilla' gibi bir tabir değil, 'alçak bir terör örgütü' derdi." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Sayın Kürkçü Cizre'de, Silopi'de yaşıyor olsaydı, 'gerilla' diyerek kendince meşruiyet kazandırmaya çalıştığı PKK teröristlerin, onların kazdıkları çukurların yanlarından geçerek, mayın döşedikleri barikatların arasından geçerek okula gitmek zorunda olan bir çocuğu olsaydı, ya da bir yakını bir günde 10 terörist roketin atıldığı Silopi, Cizre hastanesinde tedavi görüyor olsaydı, ya da Kızılay'da otobüs bekleyen sıradan insanların üzerine yürüyen o canlı bombanın katlettiği kişilerden birinin akrabası olsaydı herhalde PKK'ya 'gerilla' gibi bir tabir değil, 'alçak bir terör örgütü' derdi." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Davutoğlu, "Ben burada son seçimde halkından yüzde 49,5 oy almış bir başbakanım. Halkıma verdiğim söz şudur. Türkiye'nin her köşesinde güvenlik olacak. Türkiye'nin her vatandaşı özgür olacak. Kim yaparsa yapsın ister DAEŞ ister PKK ister DHKP-C, kim yaparsa yapsın eğer sokaklara mayın döşerse, eğer damlara keskin nişancılar yerleştirirse, eğer bomba yüklü araçlarla vatandaşların üzerine saldırırsa onu durdurmak benim asli görevimdir. Bu mücadele siz isteseniz de istemesiniz de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kendini güvende hissedene kadar sürecektir." dedi.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.