Darbecinin 'hero' tişortüne 'Traitor' cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen MAK timindeki sanıkların duruşmasında kahraman anlamına gelen 'hero' yazılı tişort giyen sanığa tepki 'Traitor' yazılı tişörtle protesto edildi.

Darbecinin 'hero' tişortüne 'Traitor' cevabı
14 Temmuz 2017 Cuma 12:16

MAK timlerininin de aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın duruşmasına giderken Sanık askerlerden Astsubay Gökhan Güçlü'nün üzerinde kahraman anlamına gelen 'hero', altında da İngilizce Kahramanlar ölümsüzdür' yazılı tişört giymesi protesto edildi.

Protestocu grup, sanıkların geçirildiği alana İngilizce hain anlamındaki 'Traitor' yazılı tişörtleri temsili dar ağacına astı. Konuyla ilgii Ceza ve Tekif Evleri Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili inceleme başlattı.

15 Temmuz'un yıldönümü öncesinde Gökhan Güçlü'nün bu yazıyla duruşmaya katılmasına vatandaşlardan da tepki gecikmedi.

Duruşmanın yapıldığı salonun yanında toplanan çok sayıda vatandaş, sanıkların geçirildiği alana İngilizce 'hain' anlamındaki 'Traitor' yazılı tişörtleri temsili darağacına astı.

Sanık Gökhan Güçlü'nün üzeri kırmızı şeritle çizilmiş fotoğrafının da bulunduğu pankarta 'Katillerden kahraman olmaz' yazıldı. Protestocular, ellerindeki pankartlar ve Türk bayraklarıyla tepkilerini gösterdi.

Sanık Gökhan Güçlü'nün üzerinde bu kez yazısız düz bordo bir tişört vardı. Tutuklu askerlerden bazıları cezaevinin garajında araçtan inmeyerek, duruşma salonuna girmek istemedi. Sanıklarla jandarma arasında arbede yaşandı. Jandarma görevlileri tutuklu askerleri karga tulumba taşıyarak, duruşma salonuna soktu. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yaptığı konuşmaların yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım'ın da "Tankın gücü halkın gücünü yenemez" başlıklı konuşması dinletildi, 'Türkiyem' şarkısı çalındı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.