Darbeci subaylar PKK'ya sığındı!

Darbe girişimi sonrası 3'ü general 60 darbeci subayın Kandil'e kaçarak PKK'ya sığındığı iddia edildi.

Darbeci subaylar PKK'ya sığındı!
08 Ağustos 2016 Pazartesi 09:58

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılması sonrası, darbecilere yönelik operasyonlar devam ediyor. FETÖ mensupları kaçacak yer ararken bazılarının ise bölücü terör örgütü PKK'ya sığındığı iddia edildi. Darbe girişimi sonrası 9'u general 288 muvazzaf asker firar etmişti. İddiaya göre, 3 tuğgeneralin aralarında bulunduğu 60 darbeci, Sikorsky helikopterler ile Silopi'ye giderek PKK'ya sığındı.

Firari darbeci askerlere, Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nı ele geçirmek istediği sırada kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurulan Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'ye bağlı, Silopi'deki Özel Kuvvetler Harekat Üssü'ndeki FETÖ'cü unsurların yardım ettiği iddia edildi. FETÖ'cü ekibin çeşitli birliklerden kaçarak Silopi'ye gelen 60 darbecinin, Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçmesine aracılık ettiği öne sürüldü.

Darbecilerin ana kampa götürüldükleri, Genelkurmay ve MİT tarafından tespit edildi.

Söz konusu habere göre, MİT ve Genelkurmay'ın tespitlerine göre, 3 tuğgeneral ile çeşitli rütbelerdeki darbeci askerler, Zaho'da PKK'lı teröristlerce karşılanıp Kandil'deki ana kampa götürüldü.

İstihbarat birimlerinin Kandil'deki PKK kampında saklanan 3 genaral ile üst rütbeli subayların kimliklerini de tespit ettiği öne sürüldü. Hainler arasında kurmay subayların da olması dikkat çekti. Firarilerin yakalanma ve iade edilme riski olmadığı için PKK'ya sığındığı belirlendi. Darbeci askerlerin örgütün temin edeceği sahte pasaportlar ile Avrupa ülkelerine geçmeyi planladığı yönünde istihbari bilgiler alındı.

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.