Darbeci komutan askerlerini bilerek ölüme göndermiş!

FETÖ'cü Eski Şırnak Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın terörle mücadele sırasında askerleri bilerek ölüme gönderdiği ve olayda 1 askerin şehit olmasına 8 askerinde yaralanmasına mahal verdiği ortaya çıktı.

Darbeci komutan askerlerini bilerek ölüme göndermiş!
19 Eylül 2016 Pazartesi 09:41

15 Temmuz darbe girişimin nedeniyle tutuklanan darbeci komutan Tuğgeneral Ali Osman Gürcan’ın 17 askeri bilerek ölüme gönderdiği ortaya çıkarıldı.

Şırnak eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan’ın, 15 Nisan tarihinde emniyetteki risk haritasında 'el yapımı patlayıcı' olduğu tespitinde bulunulmasının ardından ‘P368’ koduyla işaretlendiği yeri silerek 17 asker ve Özel Harekat Timi’nde görevli bir grup polis risk teşkil eden binaya gönderdiği ortaya çıktı. Binaya askerlerin girmesiyle PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettilerek 1 polisin şehit olurken 8 askerde yaralandı.

'İkinci ihtimal hain olmaktır’

Hain saldırı sonrasında risk kodunun silindiği anlaşılıncabir emniyet personeli ile hain FETÖ'cü komutan Gürcan arasında tartışma yaşandı. Operasyon Komuta Merkezi’ndeki toplantıda emniyet personeli, ‘Neden bomba olduğunu söylediğimiz yere asker sokuyorsunuz. Ya çok büyük ihmal var ya da ikinci ihtimal hain olmaktır’ dediği öğrenildi ve bu olayın ardından Gürcan'ın bir daha emniyet görevlilerini toplantıya almadığı ortaya çıktı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.