Darbe soruşturması: 3 general ve 1 amirale tahliye

Darbe soruşturmasında tutuklu bulunan 3 general ve 1 amirale tahliye kararı verildi. İşte tahliye edilen general ve amiralin isimleri...

Darbe soruşturması: 3 general ve 1 amirale tahliye
14 Ekim 2016 Cuma 10:13

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan 3 general ve 1 amiral tahliye oldu. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma bürosunca başlatılan 'Darbe soruşturması' kapsamında tutuklanan Tümgeneral Veli Yıldırım, Tuğgeneral Şener Yazıcıoğlu, Tuğamiral Ömer Mesut Ak ve Tuğgeneral Ali Akyürek için tahliye kararı verildi.

Avukatların tahliye talebinde bulunması üzerine İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği Tuğgeneral Ali Akyürek’in tahliye olmasına karar verirken Tümgeneral Veli Yıldırım, Tuğgeneral Şener Yazıcıoğlu, Tuğamiral Ömer Mesut Ak için talepleri reddetti.

Tekrar avukarların itirazı üzerine İstanbul Nöbetçi 6. Sulh Ceza Hakimliği, Tümgeneral Veli Yıldırım, Tuğgeneral Şener Yazıcıoğlu, Tuğamiral Ömer Mesut Ak ve Tuğgeneral Ali Akyürek’in tahliyesine karar verdi.  

Hakim tahliye talebine  “Komuta ettikleri birliklerin darbe girişimine katıldıklarına dair herhangi bir tespitin bulunmaması ve mevcut delil durumunun değişmesi” gerekçesiyle olumlu karşılık verdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.