Darbe'deki Yurtta Sulh Konseyi üyeleri belli oldu - İşte isimleri

15 Temmuz darbe girişiminin ana davası için hazırlanan iddianame de 1 numaralı şüpheli FETÖ elebaşı Fethullah Gülen olurken Yurtta Sulh Konseyi'nde yer alan 38 kişinin ismi de ortaya çıktı.

Darbe'deki Yurtta Sulh Konseyi üyeleri belli oldu - İşte isimleri
03 Mart 2017 Cuma 13:10

15 Temmuz darbe girişiminin ana davası için 2581 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede 1 numaralı şüpheli olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen gösterildi. İddianamade 'Yurtta Sulh Konseyi'nde yer alan darbecilerin isimlerine de yer verildi.

Konseydeki 38 kişi için dava açıldı. 2581 sayfa sayfadan oluşan davanın iddianamesinde darbe girişimi talimatının örgüt lideri Fethullah Gülen'in verdiğine yer verildi. Hazırlanan iddianamede örgütün asker üyelerinden oluşan ve Yurtta Sulh Konseyi üyesi olarak tespit edilen 38 şüpheli (ölü Semih Terzi dışında) hakkında "anayasayı ihlal, cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı örgütü yönetme suçları dışında, darbe girişimi kapsamında Cumhurbaşkanına suikast, 250 kişiyi şehit etme, 2735 kişiyi öldürmeye teşebbüs, üst düzey komutan ve devlet yöneticilerinin hürriyetini sınırlama" suçlarından da şehit ve mağdur sayısınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları istendi.

İşte 'Yurtta Sulh Konseyi'nde yer alan 38 isim:

- Akın Öztürk,

- Ahmet Bican Kırker,

- Ahmet Özçetin,

- Ali Kalyoncu,

- Ali Osman Gürcan,

- Ali Yazıcı,

- Bilal Akyüz,

- Cemil Turhan,

- Doğan Öztürk,

- Erhan Caha,

- Ertuğrul Terzi,

- Fırat Alakuş,

- Gökhan Şahin Sönmezateş,

- Hakan Evrim,

- Halil Gül,

- İlhan Talu,

- Kubilay Selçuk,

- Mehmet Dişli,

- Mehmet Partigöç,

- Mehmet Şahin,

- Muhsin Kutsi Barış,

- Murat Aygün,

- Murat Koçyiğit,

- Mustafa Barış Avıalan,

- Muzaffer Düzenli,

- Orhan Yıkılkan,

- Osman Kardal,

- Osman Kılıç,

- Osman Ünlü,

- Ömer Faruk Harmancık,

- Özcan Karacan,

- Özkan Aydoğdu,

- Ramazan Gözel,

- Savaş Kabaklı,

- Semih Terzi,

- Sinan Sürer,

- Turgay Sökmen

- Ünsal Coşkun

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.