Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerli ve Milli İrade ile buluştu

Yerli Düşünce Derneği'nin organize ettiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade konulu programı ATO Congresium'da başladı. Yerli ve Milli İrade Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu. Programda konuşan Erdoğan, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerli ve Milli İrade ile buluştu
12 Mayıs 2016 Perşembe 11:45

Yerli Düşünce Derneği tarafından organize edilen Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade konulu organizasyon Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün yapıldı. Yoğun bir katılımın olduğu programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yerli ve Milli İrade'nin gerçekleşti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da yapılacak organizasyon saat 10.30 itibariyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 11.30 sıralarında ATO Congresium'da Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli iradenin buluşması gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Yerli ve Milli iradeye seslendi. Erdoğan,Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı olarak konuşma yapan Erdoğan, "Bize göre Milli olmak dik durup gücünü milletten almaktır. Hak bildiği davada tarihimizdeki liderlerimiz gibi yürümektir." dedi.

Erdoğan Yerli ve Milli İrade Buluşması programında emeği geçen Metin Gündoğdu ve Yalçın Topçu'ya teşekkür etti. Erdoğan, "Bu Progamın düzenlenmesinde emeği geçen sayın Metin Gündoğdu'ya ve Uzun zamandır yerli ve milli duruşunu bozmayan, şu anda birlikte çalıştığım Başdanışmanım Yalçın Topçu ya teşekkür ediyorum." dedi.

"Rahmân Nizami idam edildi, Niye! Çünkü Müslüman, çünkü Âlîm"

Bangladeş'de Cemaat-i İslami Lideri Rahmân Nizami'nin idam edilmesine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  tüm dünya Müslümanlarına başsağlığı diledi. Bangladeş Büyükelçisi'nin geri çağrıldığını ve şuan için İstanbul'a indiğini açıkladı. İslam alimi Rahmân Niyazi'nin idam edilmesine çok sert tepki gösteren Erdoğan, "Rahmân Niyazi idam edildi, ama idama karşı olanlardan hiç bir ses çıkmadı, Niye! Çünkü Müslüman, çünkü Âlîm"

Kritik bir dönemden geçildiğini ifade eden Erdoğan, Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu bü günlerde, tüm dünya mazlumlarına kucak açmaya çalıştıklarını belirtti. Erdoğan, "Mazlumlara ulaşmaya çalışmazsak bu millet hakkını helal etmez" dedi.

"Dünya 5'ten büyük"

Dünya'nın 5'ten büyük olduğunu yeniden söyleyen Erdoğan, geriye kalan 195 ülkenin bu 5 ülkeye teslim edilemeyeceğinin vurgusunu yaptı. 5 ülke içerisinde tek bir müslüman ülkesi olmadığının dikkatini çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin daimi üyelerinin Hristiyan olduğunu hatırlattı. Erdoğan bu yıl yine konuşacağını ve anlatacağını söyledi. 

İsmini bir daha zikretmeme kararı aldığım zat diyor ki!

Bölgemizdeki tüm terör örgütlerinin hedefği haline gelen Türkiye'nin mücadelesi takdir edilmek şöyle dursun görmezden geliniyor. Terör örgütlerine karşı tavrımızı yumuşatmalıymışız. Siz ne zamandan beri Türkiye'yi idare etmeye başladınız ya? Size kim bu yetkiyi verdi? Bunlar nasıl demokrat! Bunu kim söylüyor, ismini bir daha zikretmeme kararı aldığım zat diyor. Terör örgütü ne diyorsa bunlar da aynısını ifade ediyorlar. Şu anda Bangladeş'teki kararı alanlarla aynıdır bizdeki anamuhalefet.

Biz terörün üstesinden geliriz ama Avrupa bunun altından kalkamaz

Bugün terör örgütünü koynuna alanlar yarın kendilerine yönelik saldırılara da razıdırlar demekki. Bunlara avroları veriyorlar gidin Türkiye'yi bölün diyorlar. Silahları da veriyorlar. Sizin iki tane gülücüğünüze bu vatanın değerlerini değişmeyiz. Biz 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak bu işin üstesinden geliriz ama Avrupa bunların altında kalkamaz. Bize demokrasi nutlu atanlar bu kavramları askıya aldılar.

1300 DAEŞ teröristini imha ettik 

Türkiye olarak bugüne kadar DAEŞ terör örgütünün Ankara'da, Gaziantep'te, İstanbul'daki canlı bomba saldırısına maruz kaldık. Kilis şehrimize her gün roket saldırısı yapılıyor. sınırlarımızı koruyan güvnelik güçlerimize saldırı yapılıyor. DAEŞ saldırılarında 130 güvenlik görevlimizi kaybettik. DAEŞ terör örgütünün 1300 mensubunu imha ettik. Yurt dışından katılımları engellemek için 48 bin 600 kişiye ülkemize giriş yasağı koyduk.

Türkiye'te terör tanımını değiştir demek bu işten vazgeç demektir. Suriye ile sınırımız 900 km'dir. Avrupa'da aynı mesafe ile Farnsa'dan çıkıp Belçika Almanya ve Lüksemburg'u dolaşabilirsiniz.

Kilis taraflarından atılan roketler nedeniyle her gün vatandaşlarımız şehit olurken müttefiklerimizden bir destek görmüyoruz.

Biz bu işi bitirdik. Bunlarla imzaları attık. Ekim ayında uygulamaya geçeceğini karar altın aldık. Daha sonra 72 maddeyi öne sürdüler. Sonra da terörü sıkıştırdılar. Güney Amerika'dan şengene tabi olanlara bunu uyguluyor musun? Kimse kimseyi aldatmasın. Önümüzdeki süreçte Avrupa ile ya birlikte yürüyeceğiz ya da yolumuzu belirleyeceğiz.


Terör konusunda ana muhalefet partisinin bir karar vermesi gerekiyor. Milletten yana mısınız, terörden yana mısınız? Çizgisini yitirmiş ana muhalefet partisinin liderinin bir sözü var ki "Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz" diyen bir siyasetçi milletin iradesine de siyasete de ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistmeini uygulayanlar bunu kan dökerek mi getirdi? Nereden çıkıyor bu? Mesele şu; kan dökmek dikatörlerin zalimlerin, katillerin, bazen de meczupların işidir. Ana muhalefetin bunlardan hangisi olduğunu ben milletime bırakıyorum. Kan dökülmesi gereken durumlar elbette olabilir. Gereğinde kanını dökecek askerimiz var.

Bu şahıs siyasi sapkınlık işaretleri veriyor.

Kasetle geldi. Git ifade ver, niye ifade vermiyorsun? Biliyor ki o ifadeyi verdikten sonra bu işin faturasının ona bedeli çok ağır olacak. bu şahıs daha önce siyasi sapıklık emraleri gösterdi şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor. Bir defa şirazeden çıkarsanız bir daha kendinizi toparlayamazsınız. Çünkü insan rakibinde bir ölçü bir seviye istiyor. Bu zatın iftiraları yüzünden milletimiz tarafında muhalefetimiz yok hükmünde görüldüğü için demokrasimiz eksik kalıyor. Bu şahsa sesleniyorum; Gazi Mustafa Kemal, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiyor muydu. Hadi millete gidelim, millet ne diyorsa o olsun. Bu millet sana güvenmediği için hezeyanlar başladı. Er geç milletin önüne yeni anayasa da başkanlık sistemi de gelecek. Türkiye yeni sisteme geçecekse bu milletimizin onayıyla geçecek.

Kan konusunda da kimse şüphe etmesin. Kızılay dışında bir yere kan vermeyiz. Mazlumların yanında yer almak zordur. Ama bu şekilde şahsiyetinizi korumuş olursunuz. Biz tercihimizi mazlumlardan yana kullanmak zorundayız. Müslüman zalimin yanında olmaz bunu böyle bilesiniz.

Bizim illerimizde çiçeklerin açtığı günleri hep birlikte göreceğiz. Müslümana ümitsizlik yakışmaz. Bizler inandığımız için üstün olduğumuzu biliyoruz.
Ölüm döşeğindeki baba büyük oğluna bir ok çöpü vermiş ve hemen kırmasını istemiş. Oğlu kırmış. Sonra ok sayısını arttırmaya başlamış. En sonunda büyük oğul okları kıramamış. Baba demiş ki tek tek hareket ederse kırılırsınız ama birlikte hareket ederseniz kırılmazsınız demiş. Bizler de bu şekilde hareket etmeliyiz.

 

 





 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.