Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hani hastaydı bu yahu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi" kitabının tanıtımında adalet yürüyüşünü başlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve yürüyüşe katılan Ahmet Türk'e yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hani hastaydı bu yahu
12 Temmuz 2017 Çarşamba 17:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi" kitabının tanıtımında konuşma yaptı. Konuşmasında adalet yürüyüşünü başlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve yürüyüşe katılan Ahmet Türk içinde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu için "Ankara'dan İstanbul'a yürüyen bu kişi derdinin ne olduğunu Maltepe'de ifşa etti. Kendisi adalet yürüyüşü demişti olsa olsa sözde adalet yürüyüşü olabilir. CHP Genel Başkanı'nın sözlerini duyunca aklıma Mevlana Hazretleri'nin adalet tanımı geldi. Ağaca su vermeyi adalet, dikene su vermeyi zulüm olarak tanımlıyor Mevlana hazretleri. Bunlar ağaca değil dikene su veriyor. Darbecileri savunan CHP genel başkanı bizden dikenlere su vermemizi talep ediyor." diye konuştu. 

Ahmet Türk içinse Erdoğan şu sözleri sarffetti: 

"Hasta dediler, durumu çok kötü dediler, cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı baktık ki bayağı yürüyebiliyor. Hani hastaydı bu yahu! Arkasında PKK terör örgütünün olduğu bu kişilerle nasıl omuz omuza yürüyebiliyorsunuz? Bunlar değil mi bizim bu kardeşlerimizin katilleri olanlar?"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.