Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyat uygulamalarının üzerine gideceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyat uygulayanların üzerine gidileceğini, bazı zincir marketlere operasyonlar düzenleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyat uygulamalarının üzerine gideceğiz
Kamusaati
Kamusaati
24 Eylül 2021 Cuma 01:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı soruları da yanıtladı.

Erdoğan'a Türkiye'deki fahiş fiyat tartışmaları hatırlatılarak, "Fahiş fiyat konusuyla ilgili bizzat ilgileneceğinizi söylemiştiniz. Bu konuyla ilgili tespit ettiğiniz problem başlıkları neler? Nasıl bir yol haritası izlenecek? Tek problem zincir marketler mi?" sorusu yöneltildi.

Erdoğan, uygulamaların üzerine gideceklerini, zincir marketlerin topladıkları ürünlerle piyasayı alt üst ettiklerini, bunlara yönelik operasyonlar düzenleyeceklerini söyledi.

"ÜZERİNE ÜZERİNE GİDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı, "Bu konuda kısmen özellikle bu zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz.

"GEREKLİ OPERASYONLAR YAPILACAK"

Zincir marketlerin bu uygulamalarıyla mücadelede Ticaret Bakanlığımız gerekli olan her türlü tedbiri alıyor, alacak ve bunlara da gerekli operasyonları yapacaktır. Ağırlıklı olarak iş orada toplanıyor. Bütün üreticiden tüketiciye olan yerde zincir marketlerin buradaki yoğun ürünleri toparlaması…

"PİYASAYI ALT ÜST EDİYORLAR"

Bu da 5 tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu 5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyat uygulamalarının üzerine gideceğiz #1


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.