Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Karargah rahatsız' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dün 'Karargah rahatsız' manşetini atan Hürriyet Gazetesine yönelik eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Karargah rahatsız' açıklaması
28 Şubat 2017 Salı 11:57

Pakistan ziyareti öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair konularda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dün Hürriyet Gazetesi tarafından atılan 'Karargah rahatsız' manşetin içinde sert eleştirilerde bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar:

"İslamabad Zirvesi, kritik gelişmelerin yaşandığı, tarihi nitelikte olayların meydana geldiği bir dönemde icra ediliyor. Avrasya'nın dünya siyasi ve ekonomik sahnesinde ağırlığının artmaya başladığı bir dönemden geçiyoruz.

Atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir

Genelkurmay Başkanımızla dünkü görüşmemiz, birinci derecede malum El Bab operasyonunun tamamlanmasına yönelik yapılan bazı görüşmeler var. Türkiye-Amerika-Rusya arasındaki bu görüşmelerde nerelere geldik, ne durumdayız, onların bir değerlendirmesini birlikte yapma fırsatını bulduk. Biz, yakın bir ülke olarak Rusya ile görüşmemiz, öbür tarafta stratejik bir müttefik olarak Amerika ile yapacağımız dayanışma, bunların hepsi önem arz ediyor. Artık hem masada hem de arazide olacağız dedik. Bir diğer konu da sizlerin de ifade ettiği gibi, ismini verdiğiniz bu gazetede ön sayfada atılan başlık. Tabii içeride atılan başlık çok çok daha çirkin. Öbür tarafta 'Karargah rahatsız' gibi ifadeler, bizleri rahatsız ettiği gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerini hayli hayli rahatsız etmiştir. Bizim rahatsız olduğumuz konuda, Silahlı Kuvvetlerin rahatsız olmaması mümkün değildir. Çünkü biz aynı vücudun azaları gibiyiz. Bu işin başı devlettir, hükümettir. Silahlı Kuvvetler devletin uzvudur. Atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Bu işin hukuki sürecinin takipçisi olacağız. Bunların eski alışkanlıkları. Eski alışkanlıklar artık geride kaldı. Herkes yerini bilecek, konumunu bilecek. Ve ona göre adım atacak.

Bunun bedelini ağır ödeyecek

Siz bir defa Silahlı Kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz. Cumhurbaşkanı ile beraber Genelkurmay Başkanı nereye giderse yanında diye ayrıca bir terbiyesizlik yapıyorsunuz. Genelkurmay Başkanının Cumhurbaşkanı ya da Başbakanla birlikte bir toplantıya gitmesinden daha doğal ne olabilir? Bunlar dünyayı da tanımıyorlar. Dünyanın tüm ülkelerinin liderleri geldiği zaman yanında genelkurmay başkanı ve yetkilileri de alıp gelirler. Bunları da bilmezler ama sorduğun zaman amiral gemi diye hava atarlar. Bizi kendi içimizde kim birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ağır ödeyecektir.

Bu yaklaşımı affedilir bulmuyorum

Biraz sonra zaten Genelkurmay Başkanlığının sitesinden de detaylı açıklama yapılacaktır bu konuyla ilgili. Bunlar bizi ciddi manada üzüyor. Her zamankinden fazla kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımız varken bu yaklaşımı affedilir bulmuyorum.

Fırat Kalkanı Harekatı

ABD terör örgütleriyle işbirliği yaptı. Biz buna karşı çıktık. Terör örgütlerinin birisi iyi birisi kötü diye bir şey olmaz, hepsi kötüdür. El Bab'dan sonra şimdiki hedef Münbiç'tir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.