Çocukları ve torunları vasiyetini 26 yıldır yerine getiriyor

Yalova'da 1990 yılında hayatını kaybeden hayırsever Hayriye Güngör'ün vasiyetini, çocukları ve torunları tarafından 26 yıldır yerine getiriliyor.

Çocukları ve torunları vasiyetini 26 yıldır yerine getiriyor
25 Haziran 2016 Cumartesi 12:24

Ölmeden önce inşa ettirdiği Hacı Hayriye Hanım Camisi'nde Ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtılmasını isteyen Hayriye Güngör vasiyetini çocukları ve torunları 26 yıldır uyguluyor.

Yalova'da 1966 yılında Güngör tarafından inşa ettirilen Hacı Hayriye Hanım Camisi'ndeki 1990 yılında itibaren verilen iftar yemeğinden, ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra Suriyeli sığınmacılar da yararlanıyor.

Torun İlker Kaya, ticaretle uğraşan anneannesinin 5 çocuğu olduğunu ve genç yaşta eşini kaybettiğini belirttikten sonra anneannesinin vasiyeti hakkında açıklamalarda bulundu. Kaya, "Caminin bulunduğu yer Yalova'nın eski pazarı. Burada cuma namazlarında, cumartesi günleri muazzam bir yığılma oluyordu. Bir gün ramazan ayında hiç unutmuyorum. Camide namaz kıldıktan sonra anneannem bizi yanına çağırdı. 'Çocuklar, sizden bir şey istiyorum. Bu camide ramazan ayı boyunca iftar yemeği verilmesini istiyorum' dedi. Bu da bizde büyük bir sevinç yarattı. Gerçekten çok büyük keyif aldık. 'Neden olmasın' dedik ve burada 1990 senesinde iftar yapılmasını sağlayacak şekilde organize ettik. Şimdi burada her ramazan boyunca günlük yaklaşık bin-bin 300 kişiye yemek veriyoruz." diye konuşmasının ardından, geçtiğimiz yıl rahmetli dayısının vasiyetiyle de ramazan ayındaki her cuma günü camide helva dağıttıklarını dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.