Çıraklık Eğitimi alan öğrenciler için Kısa Dönem Askerlik Önerisi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, askerlik çağına gelmiş, çıraklık eğitimi alan öğrencilere kısa dönem askerlik yapma olanağının sunulması gerektiğini dile getirdi.

Çıraklık Eğitimi alan öğrenciler için Kısa Dönem Askerlik Önerisi
01 Temmuz 2017 Cumartesi 16:00

Çıraklık Eğitimi Alan öğrencilere kısa dönem askerlik mi geliyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  çırak eğitimi alan öğrencilere yönelik askerlik dönemlerinin düzenlenmesi önerisinde bulundu. Palandöken, "Çıraklık eğitimi alan öğrencilerekısa dönem askerlik avantajı sağlanmalı. Çırakların ve stajyerlerin sigortaları eğitim aldıkları süreyle başlamalı ve çalıştıkları süre emeklilik dönemine saydırılabilmeli." şeklinde konuştu.

Çıraklık eğitimi ile ilgili açıklamada bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  çırak ve stajyerlere eğitim sürelerinde ve iş hayatına atıldıklarında bazı kolaylıklar sağlanması gerektiğini ifade etti. Çıraklık eğitiminin iş tecrübesi açısından büyük önem arz ettiğini söyleyen Palandöken, çırakların ve stajyerlerin sigortalarının eğitim aldıkları süreyle başlaması ve çalıştıkları sürenin emeklilik dönemine saydırılabilmesi gerektiğini ifade etti.

Çıraklık Eğitimi Alanlar, Kısa Dönem Askerlik yapmalıdır

Palandöken, askerlik yaşına gelmiş ve çıraklık eğitimi alan öğrencilerin kısa dönem askerlikten yararlanmasını önerdi. Palandöken, "Çıraklık eğitimi aldıkları sürede askerlik çağına gelen öğrenciler vatani görevlerini mesleki eğitim merkezi müdürlüklerine başvurarak tecil ettirebiliyor. Tam mesleği kavrama aşamasında askere gidenler döndükten sonra meslekten uzaklaşıyorlar. Bu sebeple çıraklık eğitimi alan öğrencilere kısa dönem askerlik yapma olanağı sağlanmalıdır. Böylece kısa sürede hem vatani görevlerini tamamlayacaklar hem de mesleklerini unutmadan ellerine almış olacaklardır

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.