CHP'ye oy vermeyen CHP'li üyeler için karar verildi

CHP'ye 1 Kasım 2015 seçimlerinde oy vermediği anlaşılan 3 bin 896 CHP'li üye için MYK'da oy birliği ile karar verildi.

CHP'ye oy vermeyen CHP'li üyeler için karar verildi
17 Kasım 2016 Perşembe 11:57

1 Kasım 2015 genel seçimlerde CHP'ye oy vermeyen CHP'li üyeler için karar verildi. Genel seçimde üyesi olduğu halde hiç oy çıkmayan sandıklarda yürütülen çalışmada CHP'ye oy vermediği anlaşılan 3 bin 896 kişinin üyelikleri askıya alındı.

Her bölgeden üyesi olan ama sandıklardan CHP'ye oy çıkmaması üzerine yapılan çalışama da 3 bin 896 üyenin oy vermediği tespit edilmişti. Çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan oy vermeyen üyelerin üyelikten çıkarılması için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) oy birliği ile karar alındı. Tüzük gereği itiraz hakkı tanınacak olan üyelere CHP'den gönderilen yazıyla itiraz etmeleri istendi. 15 günlük süreleri bulunuyor.

Bazı üyelerin "başka sandıkta görevliydim", "hastaydım", "yurt dışında görevdeydim" gibi mazeretler sunarak itiraz ettiği ileri sürüldü. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.